Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μασούτης: Προς εξαγορά των αλυσίδων Γαλαξίας και Μαρκάτο

Τον έλεγχο των κερκυραϊκών αλυσίδων Γαλαξίας ΑΕ και Μαρκάτο ΑΕ προτίθεται να αποκτήσει η Μασούτης ΑΕ. Υπό εξέταση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το deal.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μασούτης: Προς εξαγορά των αλυσίδων Γαλαξίας και Μαρκάτο

Ενισχύει την παρουσία του στη νησιωτική Ελλάδα η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης να εξαγοράσει τις κερκυραϊκές αλυσίδες Γαλαξίας ΑΕ και Μαρκάτο ΑΕ.

Ήδη από τις 22 Αυγούστου η Μασούτης έχει κοινοποιήσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η επιχείρηση με την επωνυμία «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.» προτίθεται να αποκτήσει τον έλεγχο των εταιριών «ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΕ» και «ΜΑΡΚΑΤΟ Α.Ε.».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στο Euro2day.gr ο ισχυρός άντρας της Μασούτης, κ. Δ. Μασούτης η εξαγορά αφορά στην επέκταση του δικτύου της εταιρίας στην Κέρκυρα, με 19 καταστήματα. 

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Μασούτης το πρώτο οκτάμηνο, ο ίδιος ανέφερε ότι καταγράφηκε αύξηση 1,26% στο τζίρο

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης οικονομικής χρήσης οι πωλήσεις της Μασούτης ανήλθαν στα 734,350 εκατ. ευρώ από 702,183 εκατ. ευρώ το 2011, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,58 % οφειλόμενη κυρίως στη συνεισφορά των νέων καταστημάτων.

Ανάλογη εικόνα και σε επίπεδο EBITDA τα οποία κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 3,09% και ανήλθαν σε 40,749 εκατ. ευρώ. Εν αντιθέσει με τις πωλήσεις και τα EBITDA, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 15,394 χιλ. ευρώ από τα 16,594 εκατ. ευρώ το 2011, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,23%, ενώ τα κέρδη μετά τους φόρους μειώθηκαν κατά 17,27% στα 11,745 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά στον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού της, αυτός αυξήθηκε κατά 2,85% στα 6.420 άτομα από 6.242 άτομα προσωπικό που ήταν το 2011.

Στον τομέα της οργανικής επέκτασης, η αναπτυξιακή δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίστηκε με τη λειτουργία 9 νέων καταστημάτων, από τα οποία τα έξι είναι λιανικής πώλησης και τα τρία χονδρικής (Cash-and-Carry).

Στο τέλος του έτους, το δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης που φέρουν την επωνυμία «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ» περιλαμβάνει 243 καταστήματα, από τα οποία τα 224 είναι λιανικής πώλησης και τα 19 καταστήματα χονδρικής πώλησης (Cash-and- Carry).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v