Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώθηκε το deal ΑΧΑ - Alpha Ασφαλιστικής

Στα 255 εκατ. ευρώ ανέρχεται τελικώς το τίμημα που θα καταβάλει η γαλλική AXA για την απόκτηση της Alpha Ασφαλιστικής, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η ελληνική τράπεζα. Παράλληλα, ανάμεσα στους δύο ομίλους υπεγράφη μακροχρόνια αποκλειστική συμφωνία για τη διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων της AXA από το δίκτυο της Alpha.

Ανακοινώθηκε το deal ΑΧΑ - Alpha Ασφαλιστικής
Στα 255 εκατ. ευρώ ανέρχεται τελικώς το τίμημα που θα καταβάλει η γαλλική AXA για την απόκτηση της Alpha Ασφαλιστικής, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η ελληνική τράπεζα.

Με την εξέλιξη αυτή η Alpha Ασφαλιστική εντάσσεται στον όμιλο της AXA, μίας εταιρίας που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα Καλύψεως Χρηματοοικονομικών Κινδύνων παγκοσμίως, προς όφελος των πελατών και των εργαζομένων της.

Παράλληλα, η Alpha Bank και η ΑΧΑ υπέγραψαν μακροχρόνια αποκλειστική συμφωνία στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών για τη διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων της AXA μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων της τράπεζας. Έτσι, η τράπεζα επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, ενώ η ”παραγωγή και ο ασφαλιστικός κίνδυνος αναλαμβάνονται πλέον από μία εκ των μεγαλυτέρων και ισχυροτέρων ασφαλιστικών εταιριών παγκοσμίως”.

Ταυτόχρονα, η Alpha Bank και η AXA, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία που έχουν στις ασφαλιστικές εργασίες και στη διαχείριση κεφαλαίων, θα προσφέρουν στην αγορά καινοτομικά ασφαλιστικά προϊόντα ζωής και προϊόντα γενικών ασφαλειών υψηλής ποιότητος και προστιθέμενης αξίας, ενισχύοντας τις δυνατότητες των πελατών για αποτελεσματική διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων και των προς κάλυψη ασφαλιστικών αναγκών τους.

”Με αυτόν τον τρόπο, η τράπεζα ενισχύει τη θέση της σε μία αγορά με δυναμική προοπτική, καθώς τα επόμενα χρόνια θα αυξάνονται τα εισοδήματα και η ζήτηση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα και στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank.

Ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, δήλωσε: ”Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη σύναψη συμφωνίας με την ΑΧΑ, που σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για την Alpha Bank στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών. Η στενή συνεργασία μας με την AXA εξυπηρετεί, με τον προσφορότερο τρόπο, τα συμφέροντα της πελατείας μας και δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας”.

Πληροφορίες για την AXA

Ο όμιλος AXA είναι ηγέτης στον κλάδο Καλύψεως Χρηματοοικονομικών Κινδύνων παγκοσμίως. Οι δραστηριότητες της AXA είναι διεσπαρμένες γεωγραφικά, με τον κύριο όγκο των εργασιών της στη Δυτική Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Τα κεφάλαια πελατείας υπό διαχείριση ανήρχοντο σε 1.091 δισ. ευρώ την 30ή Ιουνίου 2006. Στο πρώτο εξάμηνο του 2006, τα έσοδα ανήλθαν σε 41 δισ. ευρώ και τα κέρδη της σε 2.090 εκατ. ευρώ. Η κοινή μετοχή της AXA είναι εισηγμένη και διαπραγματεύεται με το σύμβολο AXA στο Χρηματιστήριο στο Παρίσι. Επίσης, η μετοχή της σε μορφή American Depository Share είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο AXA.

Όπως εξάλλου αναφέρει σε report της η Proton, τα καθαρά έσοδα από ασφάλιστρα της Alpha Ασφαλιστικής άγγιξαν τα 59 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο, ενώ τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ, με το μερίδιο αγοράς της Alpha Ασφαλιστικής να βρίσκεται στο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v