Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη γαλλική ΑΧΑ πωλείται η Alpha Ασφαλιστική

Στον γαλλικό ασφαλιστικό όμιλο AXA πρόκειται να περάσει, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day.gr, η θυγατρική της Alpha Bank, Alpha Ασφαλιστική, έναντι τιμήματος που φέρεται να ξεπερνά αισθητά τα 180 εκατ. ευρώ

Στη γαλλική ΑΧΑ πωλείται η Alpha Ασφαλιστική
Στον γαλλικό ασφαλιστικό όμιλο AXA πρόκειται να περάσει, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day.gr, η κατά 100% θυγατρική της Alpha Bank, Alpha Ασφαλιστική, έναντι τιμήματος που φέρεται να ξεπερνά αισθητά τα 180 εκατ. ευρώ.

H σχετική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών φέρεται να έκλεισε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ δεν αποκλείεται, εκτός απροόπτου, να υπάρξει σχετική ανακοίνωση, ακόμη και αύριο.

Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, η ΑΧΑ ήταν η μόνη από όσες εταιρίες εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά.

Για τον λόγο αυτόν μεταξύ των τριών λοιπών ”καταρχήν” ενδιαφερομένων υπήρχε η προσδοκία ότι θα γινόταν και δεύτερος γύρος συνομιλιών, από την πλευρά του πωλητή, ώστε να μεγιστοποιηθεί το τίμημα (σ.σ. το εύρος ενός αποδεκτού τιμήματος είχε τοποθετηθεί μεταξύ 170-200 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο η ΑΧΑ φαίνεται ότι κάλυψε τις απαιτήσεις της Alpha Bank, ενώ ενδιαφέρον τώρα θα έχει η γνωστοποίηση των επιμέρους όρων.

Κι αυτό καθώς η πώληση της Alpha Ασφαλιστικής από την αρχή είχε συνδυαστεί με την παροχή πρόσβασης στον αγοραστή για τη διάθεση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων (bank assurance), μέσω του δικτύου του ομίλου Alpha Bank.

Γ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v