Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά η Διεθνική σε δημοσιεύματα για ελέγχους

Έκπληκτη και προβληματισμένη δηλώνει η διοίκηση της Διεθνικής ΑΕΔΑΚ για τη διάσταση που δόθηκε σε δημοσίευμα, αναφορικά με τον τακτικό έλεγχο τον οποίο δέχθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έλεγχο που έληξε προ μηνός. Για ενδεχόμενο παραβάσεων ”καθαρά τυπικού χαρακτήρα” κάνουν λόγο πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διαδικασίες.

Τι απαντά η Διεθνική σε δημοσιεύματα για ελέγχους
Έκπληκτη και προβληματισμένη δηλώνει η διοίκηση της Διεθνικής ΑΕΔΑΚ για τη διάσταση που δόθηκε σε δημοσίευμα, αναφορικά με τον τακτικό έλεγχο τον οποίο δέχθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έλεγχο που έληξε προ μηνός.

Σε δηλώσεις του στο euro2day.gr o κ. Γιώργος Παπουτσής, επικεφαλής της Διεθνική και νέος πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών, υπογράμμισε ότι πράγματι έγινε στην εταιρία έλεγχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος ήταν τακτικός και όχι έκτακτος, ξεκίνησε πριν από τις εκλογές των θεσμικών και ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα.

Έκτοτε, πρόσθεσε, έχουν ακολουθηθεί οι συνήθεις διαδικασίες, ”αλληλογραφίας” σε επιμέρους τυπικά θέματα.

Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους που είναι σε θέση να γνωρίζουν, η αλληλογραφία της Διεθνικής με την Επιτροπή αφορά στο ενδεχόμενο παραβάσεων ”τυπικού” χαρακτήρα, που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς πληθώρα άλλων εταιριών αμοιβαίων και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν πολιτική ή άλλη διάσταση.

Τα ζητήματα αυτά σχετίζονται είτε με τις υπερβάσεις ορίων στις επενδύσεις των αμοιβαίων, που σημειώνονται κατά καιρούς, είτε με θέματα όπως τα γνωστά disclaimers στα έντυπα προβολής και στις καταχωρίσεις των αμοιβαίων, σε σχέση με τις αποδόσεις που έχουν καταγράψει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v