Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: ”Ολα ανοικτά” για Bank of Alexandria

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμα και το ακραίο, της μη υποβολής δεσμευτικής προσφοράς, για την εξαγορά της Bank of Alexandria, αφήνουν τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, στον όμιλο Efg Eurobank – Ergasias.

Eurobank: ”Ολα ανοικτά” για Bank of Alexandria
του Γιώργου Μαντέλα

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμα και το ακραίο, της μη υποβολής δεσμευτικής προσφοράς, για την εξαγορά της Bank of Alexandria, αφήνουν τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, στον όμιλο Efg Eurobank– Ergasias.

Αρχικά, θεωρούνταν σχεδόν δεδομένο ότι η τράπεζα του ομίλου Λάτση θα διεκδικούσε με πολύ σοβαρές αξιώσεις την εξαγορά του προς ιδιωτικοποίηση, τρίτου σε μέγεθος, αιγυπτιακού χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα κατέθεταν υψηλή προσφορά. Από προχθές το μεσημέρι όμως παρατηρείται μια αλλαγή κλίματος στους κόλπους της Eurobank σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο project.

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι εξετάζονται κι άλλα δύο ενδεχόμενα, που είναι: α) η κατάθεση μια μάλλον συντηρητικής προσφοράς ή β) η αποχή από τη διαδικασία. Προς το παρόν, καμία εξήγηση σχετικά με αυτή τη διαφοροποίηση των τελευταίων ωρών στα κορυφαία κλιμάκια της Eurobank δεν έχει διαρρεύσει.

Το γεγονός πάντως ότι την ίδια ώρα η τράπεζα εξετάζει δύο ακόμα εξαγορές (σε Πολωνία και Ουκρανία), ενδεχομένως να παίζει το ρόλο, καθώς υποκρύπτει το φόβο της πολυδιάσπασης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι κρίσιμες αποφάσεις για την τελική στάση που θα κρατηθεί σχετικά με την Bank of Alexandria, θα ληφθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ η Αθήνα θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τη Ζυρίχη, όπου και η έδρα του ομίλου EFG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v