Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδούλου: Δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια οι τράπεζες

Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει επαρκή κεφαλαιακά «μαξιλάρια», ενώ κάποιες από αυτές ετοιμάζουν κινήσεις για την ενίσχυση των κεφαλαίων τους, οπότε δεν θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια, τονίζει ο Π. Χριστοδούλου της Εθνικής.

Χριστοδούλου: Δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια οι τράπεζες
Δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες, εκτίμησε ο αναπληρωτής CEΟ της Εθνικής Τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Όπως ανέφερε, βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος της BlackRock, αλλά οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει επαρκή κεφαλαιακά «μαξιλάρια», ενώ κάποιες από αυτές ετοιμάζουν κινήσεις για την ενίσχυση των κεφαλαίων τους. "Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες λόγω της BlackRock", σημείωσε.

Ερωτηθείς για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, τόνισε ότι πρόκειται για κεφάλαια μεταξύ 5 και 10 δισ. ευρώ ενώ το τελικό ύψος θα εξαρτηθεί και από το εάν θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια του ΤΧΣ. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, θα υπάρξει συμφωνία έως τα τέλη του έτους.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Χριστοδούλου υπογράμμισε: "Βλέπουμε σημάδια ότι θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους. Πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα δεδομένου του πού βρισκόμασταν και είναι και το ορόσημο που θέλει να δει και η τρόικα, ώστε να αλλάξει το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων".

Ο κ. Χριστοδούλου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομία, σημειώνοντας ότι αλλάζουν οι τάσεις και υπάρχουν κλάδοι που έχουν ανακάμψει, όπως αυτός του τουρισμού. 

Σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, το στέλεχος της ΕΤΕ σημείωσε ότι η άρση της απαγόρευσης δεν αναμένεται να οδηγήσει σε πολλούς πλειστηριασμούς ακινήτων. "Ωστόσο αυτό που περιμένω από την αλλαγή στη νομοθεσία είναι να μπει τάξη στην αγορά γιατί στην παρούσα φάση, ακόμη και άνθρωποι που μπορούν να πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια δεν το κάνουν. Υπό τοn φόβο του πλειστηριασμού θα το κάνουν", υπογράμμισε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v