Συγχωνεύονται τα τρία Attica

Οι ετήσιες πωλήσεις των 120 εκατ. ευρώ και η απασχόληση 2.000 ατόμων εντός των πολυκαταστημάτων επιτεύχθηκαν 8 μόλις χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας.

Συγχωνεύονται τα τρία Attica

Στις 50 μεγαλύτερες εμπορικές εταιρίες βάσει πωλήσεων, (εξαιρουμένων των supermarkets και των εταιριών καυσίμων), θα συμπεριλαμβάνεται πλέον η ενιαία «ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ» μετά τη συγχώνευση των τριών επιμέρους εταιριών που λειτουργούν πολυκαταστήματα attica στην Ελλάδα.

Oπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ετήσιες πωλήσεις της αναμένεται να κυμαίνονται στα 120 εκατ. ευρώ και αποτελεί μία εκ των ελαχίστων κορυφαίων εμπορικών εταιριών αμιγώς ελληνικών συμφερόντων. Σημειώνεται ότι η θεσμοθετημένη λειτουργία των πολυκαταστημάτων για 7 Κυριακές τον χρόνο αλλά και τα μελλοντικά επενδυτικά πλάνα της εταιρίας ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκώμενων πωλήσεων πέραν των σημερινών της επιπέδων.

Οι ετήσιες πωλήσεις των 120 εκ.ευρώ και η απασχόληση 2.000 ατόμων εντός των πολυκαταστημάτων επιτεύχθηκαν 8 μόλις χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας.

Το πρώτο κατάστημα ξεκίνησε την λειτουργία του το 2005 στον χώρο του City Link (Πανεπιστημίου) σε χώρο 25.000 τμ, ενώ στη συνέχεια αναπτύχθηκε το 2008 στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι σε χώρο 12.500 τ.μ. και στη Θεσσαλονίκη το 2012 στο Mediterranean Cosmos σε χώρο 5.000 τ.μ.

Τις προσεχείς ημέρες εγκαινιάζεται ένας νέος χώρος 700 τ.μ. στο εμπορικό κέντρο Mall ενώ παράλληλα διευρύνεται η δραστηριότητά της μέσω της Carelab by attica στον χώρο των παραφαρμευτικών προϊόντων και καλλυντικών.

Η συγχώνευση των εταιριών αποτελεί επιστέγασμα μίας, αξιοσημείωτης για τα ελληνικά δεδομένα, αρμονικής συνεργασίας των στρατηγικών της μετόχων και της Διοικητικής της Ομάδας.

Η Folli Follie αναδεικνύεται σε στρατηγικό μέτοχο της εταιρίας και σε συνδυασμό με την ισχυρή μετοχική παρουσία της ομάδας των Ελλήνων επιχειρηματιών που ίδρυσαν την εταιρία, προεξάρχοντος του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου αλλά και των Κωνσταντίνου Τσουβελεκάκη και Αλέξη Σγουμπόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v