Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμανία: Πιθανή η καθυστέρηση πώλησης της CEC

Η Ρουμανία χρειάζεται να αναθεωρήσει κάποιους όρους στη σύμβαση πώλησης της CEC, της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, πριν ορίσει προθεσμία για βελτιωμένες προσφορές, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Sebastian Vladescu.

Ρουμανία: Πιθανή η καθυστέρηση πώλησης της CEC
Η Ρουμανία χρειάζεται να αναθεωρήσει κάποιους όρους στη σύμβαση πώλησης της CEC, της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, πριν ορίσει προθεσμία για βελτιωμένες προσφορές, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Sebastian Vladescu, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Ρουμανία, που θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον επόμενο χρόνο, έχει κατ’ επανάληψη αναβάλει την πώληση της CEC, που θεωρείται μία από τις ύστατες ελπίδες για να επεκταθούν οι επενδυτές στην ταχέως αναπτυσσόμενη αναδυόμενη Ευρώπη, προσδοκώντας να πετύχει καλύτερη τιμή.

Η κυβέρνηση έχει πει ότι θέλει να οριστικοποιήσει την πώληση του 69,9% της CEC σε έναν από τους προεπιλεγμένους υποψηφίους, την Εθνική ή την ουγγρική OTP, ως τα τέλη του έτους. Αναλυτές εκτιμούν την τιμή πώλησης μόλις κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ.

”Υπάρχει ένα θέμα λόγω του γεγονότος ότι και οι δύο υποψήφιοι ήδη έχουν θυγατρικές στη Ρουμανία”, είπε ο κ. Vladescu στους δημοσιογράφους στο περιθώριο οικονομικού σεμιναρίου.

”Ο καθένας από τους υποψηφίους επιθυμεί να συγχωνεύσει τη CEC με τις θυγατρικές του, που θα μειώσουν το ποσοστό (του Δημοσίου) της Ρουμανίας στην τράπεζα”.

Ο κ. Vladescu είπε ότι η επιτροπή ιδιωτικοποιήσεων για τη CEC θα συντάξει ένα προσύμφωνο για να δώσει στην κυβέρνηση μια λύση, προκειμένου να διατηρήσει ποσοστό 30% στην παλαιότερη τράπεζά της, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v