Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Προς πολλαπλό ”χτύπημα” εκτός συνόρων

Διπλό ή ενδεχομένως και τριπλό χτύπημα εκτός ελληνικών συνόρων ετοιμάζει η EFG Eurobank. Πέραν των σχεδίων για εξαγορά της πολωνικής Dominet, στελέχη της τράπεζας ψάχνουν για τράπεζα στην Ουκρανία, ενώ τη Δευτέρα κατατίθενται οι προσφορές για την Bank of Alexandria.

Eurobank: Προς πολλαπλό ”χτύπημα” εκτός συνόρων
Νέο διπλό ή ενδεχομένως και τριπλό χτύπημα εκτός ελληνικών συνόρων ετοιμάζει η EFG Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει την απόκτηση μιας ακόμη πολωνικής τράπεζας και συγκεκριμένα της Dominet με τη διοίκηση της οποίας βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις. Ο εν λόγω οργανισμός ειδικεύεται σχεδόν αποκλειστικά στο κομμάτι της καταναλωτικής πίστης το οποίο ενδιαφέρει κυρίως τη Eurobank σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Πολωνία.

Ο δεύτερος στόχος έχει να κάνει με την απόκτηση και άλλης τράπεζας στην Ουκρανία. Ήδη η σχετική αναζήτηση έχει ξεκινήσει και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί μια καλή περίπτωση η οποία εξετάζεται ενδελεχώς.

Τέλος, τη Δευτέρα, κατατίθενται ως γνωστόν οι δεσμευτικές προσφορές για την Bank of Alexandria στην Αίγυπτο. Αρχικά θεωρούνταν δεδομένο ότι η EFG Eurobank θα έμπαινε δυναμικά στη διεκδίκησή της, καταθέτοντας μια καλή προσφορά.

Όμως, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον αυτή η απόφαση είναι αμφίβολη και δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια πιο ”συγκρατημένη” προσφορά ή ακόμα και αποχή από τη διαδικασία.

Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν μέσα στα επόμενα κρίσιμα 24ωρα που μεσολαβούν έως τη Δευτέρα.

Γ. Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v