Spider: «Ναι» τραπεζών στο σχέδιο εξυγίανσης

Συμφωνητικό παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου εξυγίανσης που έχει καταθέσει, υπέγραψε η εταιρία Spider με τις πιστώτριες τράπεζες.

Spider: «Ναι» τραπεζών στο σχέδιο εξυγίανσης
Σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες επί του σχεδίου εξυγίανσης που είχε καταθέσει κατέληξε η εταιρία Spider, υπογράφοντας συμφωνητικό παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων.

Η διοίκηση της εισηγμένης ευελπιστεί ότι η επιτευχθείσα συμφωνία στήριξης (stand still agreement) της εταιρίας από της πιστώτριες τράπεζες, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης των βασικών οικονομικών μεγεθών της, θωρακίζοντας τη βιωσιμότητα της.

Το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει τη συνολική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό και παραγωγικό της κόστος, την αξιοποίηση των επενδυτικών ακινήτων της, αλλά και ρύθμιση των δανείων με ανακεφαλαιοποίηση των τόκων και συμφωνία περιόδου χάριτος.

Σύμφωνα με την εταιρία, η αρνητική κατάσταση της Spider οφείλεται στη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών τόσο του ομίλου όσο και της εταιρίας, με συνέπεια την ουσιαστική μείωση του μεικτού περιθωρίου μη δυνάμενου να καλύψει τα λειτουργικά και χρηματοοικονομικά έξοδα. Επειδή η μείωση των βασικών μεγεθών της εταιρίας και του ομίλου πραγματοποιείται επί τέταρτη συνεχή σειρά, οι χρηματοοικονομικοί δείκτες και των δύο παρουσιάζουν δυσμενή εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Spider με την από 5/4/2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσεως 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v