Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: Στις ΗΠΑ κλιμάκιο για Transeastern

Τις επιπτώσεις που θα έχει στα αποτελέσματα του Ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής, από την υπόθεση της Transeastern, εξετάζει η διοίκηση της εισηγμένης.

ΟΛΥΜΠ: Στις ΗΠΑ κλιμάκιο για Transeastern
Τις επιπτώσεις που θα έχει στα αποτελέσματα του Ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής, από την υπόθεση της TransΕastern, εξετάζει η διοίκηση της εισηγμένης.

Ήδη κλιμάκιο του Ομίλου έχει μεταβεί στην Αμερική για να εξεταστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στον Όμιλο από την μη ικανοποιητική πορεία της παραπάνω κοινοπραξίας, καθώς και το μέλλον αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η λύση της συνεργασίας της αμερικανικής TOUSA με την TransΕastern, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Μέχρι σήμερα η κοινοπραξία έχει προβεί σε μείωση του κόστους, καθώς και σε βελτιστοποίηση των λειτουργιών της, χωρίς ωστόσο με τις πρωτοβουλίες αυτές να αντιμετωπιστεί πλήρως η μείωση της κερδοφορίας της εν λόγω κοινοπραξίας.

Όσον αφορά την άλλη εταιρία του Ομίλου, την Πόρτο Καρράς, και την διαγραφή των μετοχών της από το ταμπλό, η διοίκηση του Ομίλου αναμένει την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης εκ μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Ωστόσο, δύο από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η υποβολή αίτησης θεραπείας προς τις αρμόδιες αρχές του ΧΑ και το δεύτερο η υποβολή εκ νέου, φακέλου για την εισαγωγή της, στην οποία πιθανότητα θα ”επιστρέψει” ως Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (η αξία του χαρτοφυλακίου της υπολογίζεται στα 110 εκατ ευρώ).

Ε.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v