Eurobank: Ενδιαφέρον για την πολωνική Dominet

Στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση της πολωνικής τράπεζας Dominet βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Eurobank, προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο λιανικών πωλήσεων που διαθέτει.

Eurobank: Ενδιαφέρον για την πολωνική Dominet
Στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση της πολωνικής τράπεζας Dominet βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Eurobank.

Η Eurobank, αν και δεν έχει καταθέσει προσφορά για το τραπεζικό ίδρυμα της Πολωνίας, συζητά προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεών της στην υποσχόμενη αγορά της Πολωνίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, νεότερα δεν πρέπει να αναμένονται πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank δραστηριοποιείται ήδη στην Πολωνία μέσω της Polbank EFG.

Ποια είναι η Dominet Bank

H Dominet Bank λειτουργεί στην αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Πολωνίας πάνω από 14 χρόνια και διαθέτει δίκτυο 100 καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Στη χρήση του 2005, η Dominet Bank εμφάνισε καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 24,825 εκατ. ευρώ, από 10,999 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, και καθαρές ζημίες ύψους 353,9 χιλιάδες ευρώ, έναντι καθαρών κερδών ύψους 1,586 εκατ. ευρώ.

Οι ζημίες αυτές οφείλονται στην εφαρμογή, από το 2005, νέων κανονισμών για την αποτίμηση των στοιχείων των λογιστικών καταστάσεων της τράπεζας. Σύμφωνα πάντως με την Dominet, οι νέοι κανονισμοί θα έχουν θετικές συνέπειες στα αποτελέσματά της τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v