Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στη Socar το 35% του ΔΕΣΦΑ έναντι 212,1 εκ.

Τη μεταβίβαση του 35% του ΔΕΣΦΑ από τα Ελληνικά Πετρέλαια στη Socar ή σε νομικό πρόσωπο του ομίλου Socar που εκείνη θα υποδείξει, έναντι τιμήματος 2012,1 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ στις 2/9/2013.

ΕΛΠΕ: Στη Socar το 35% του ΔΕΣΦΑ έναντι 212,1 εκ.
Η έκτακτη γενική συνέλευση των Ελληνικών Πετρελαίων ενέκρινε στις 2/9/2013 τη μεταβίβαση του 35% που κατέχει στο ΔΕΣΦΑ στην εταιρία Socar, ή σε νομικό πρόσωπο του ομίλου Socar που εκείνη θα υποδείξει, έναντι τιμήματος 212,1 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, επικύρωσε την παροχή εξουσιοδότησης που είχε χορηγήσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας με την υπ' αριθ. 1203/1/2.8.2013 απόφασή του προς το διευθύνοντα σύμβουλο και στελέχη της εταιρίας, προκειμένου να υπογράψουν τη σύμβαση (προσύμφωνο) μεταβίβασης των μετοχών (SPA), καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή δήλωση απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης αυτής.

Ενέκρινε επίσης, ως απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της παραπάνω μεταβιβάσεως, την απόδοση από τη ΔΕΠΑ του 35% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ στα Ελληνικά Πετρέλαια, αιτία μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ, η οποία θα αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων της, μετά την υπογραφή του προσυμφώνου μεταβίβασης των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

Τέλος, η γενική συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία και ενέκρινε την υπ' αριθμ. 1202/2/25.7.2013 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, περί ανασύνθεσης της Επιτροπής Ελέγχου, με την τοποθέτηση ως μελών αυτής των κ. Σπυρίδωνα Παντελιά, Βασιλείου Νικολετόπουλου και Ιωάννη Σεργόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v