Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Βλέπει διψήφια αύξηση τζίρου και EBITDA

Ο συνολικός δανεισμός του ομίλου υποχώρησε στα 179,9 εκατ. ευρώ (στα 123,5 ο καθαρός δανεισμός), μετά την ανάληψη δανείων των ΚΑΕ από την Dufry, αλλά και τα 200 εκατ. ευρώ που εισέπραξε ο όμιλος για την μεταβίβαση του 51%.

FF Group: Βλέπει διψήφια αύξηση τζίρου και EBITDA

Πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων κατά 10% και κερδών EBITDA κατά 10%-15% στο σύνολο του 2013 διατύπωσε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα α' εξαμήνου 2013 η διοίκηση του ομίλου Folli Follie.

Επίσης επισημάνθηκε η αλλαγή εικόνας για τον ισολογισμό του ομίλου, όπως καταγράφηκε στο β' τρίμηνο του 2013 μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του 51% των ΚΑΕ στη Dufry, με άμεση ορατή επίδραση τη δραστική μείωση του δανεισμού του ομίλου.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός δανεισμός του ομίλου υποχώρησε στα 179,9 εκατ. ευρώ (στα 123,5 ο καθαρός δανεισμός), μετά την ανάληψη δανείων των ΚΑΕ από την Dufry αλλά και τα 200 εκατ. ευρώ που εισέπραξε ο όμιλος για την μεταβίβαση του 51%. Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου κ. Τζ. Κουτσολιούτσο, επίκειται αναδιάρθρωση του εναπομείναντος δανεισμού του ομίλου, με αναχρηματοδότηση 5ετούς διάρκειας.

Σε ότι αφορά την επίδοση των δραστηριοτήτων -εξαιρουμένων των ΚΑΕ- η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε στη θετική συνεισφορά της Ασίας (πλην Ιαπωνίας όπου υπάρχει αρνητική επίπτωση από την υποτίμηση του γιεν), η οποία «τρέχει» με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και σε σταθεροποίηση των πωλήσεων σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα στη χονδρική και λιανική ενδυμάτων συνεχίζει να παρουσιάζει στο εξάμηνο θετικά κέρδη EBITDA έναντι του 2012, αν και χαμηλότερα από την επίδοση του α' τριμήνου που άγγιξαν τα 4,8 εκατ. ευρώ (3,9 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2013 έναντι -0,4 εκατ. ευρώ το 2012).

Σημαντική ήταν επίσης η βελτίωση των κερδών EBITDA στον τομέα των πολυκαταστημάτων κατά 121,7% στα 5,1 εκατ. ευρώ από 2,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα συνολικά κέρδη EBITDA του ομίλου αυξήθηκαν δε κατά 27,5%.

Σε ότι αφορά στην μελλοντική επέκταση του ομίλου μετά και την απόσχιση των ΚΑΕ, η διοίκηση της εταιρίας συνεχίζει να θεωρεί ως αγορά αιχμή την Ασία και ειδικότερα την Κίνα, όπου διαθέτει σήμερα 181 καταστήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο ο όμιλος αποφάσισε να συνεχίσει το μοντέλο συνεργασιών franchise στην τοπική αγορά, ώστε να αναπτυχθεί ταχύτερα. Για το 2013 προβλέπεται η προσθήκη 25 νέων σημείων και 50 ακόμη το 2014, τα μισά εκ των οποίων θα αναπτυχθούν μέσω franchise και τα υπόλοιπα από την ίδια την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v