Kleemann: Κέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο

Σε 0,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά από φόρους της Kleemann στο α' εξάμηνο του 2013 έναντι ζημιών 1,6 εκ € στο περσινό εξάμηνο.

Kleemann: Κέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο
Με κερδοφορία και σημαντικά βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο έκλεισε το εξάμηνο για τον Όμιλο Kleemann.

Ο Όμιλος στο Α' εξάμηνο του 2013 παρουσιάζει βελτιωμένες επιδόσεις στο μικτό του περιθώριο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (34% έναντι 29%) καθώς αποδίδουν οι συνεχείς ενέργειες που γίνονται με στόχο την μείωση κόστους στον τομέα των πρώτων υλών, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση των γενικών βιομηχανικών εξόδων.

Ως αποτέλεσμα, το EBITDA του Ομίλου ανήλθε σε 2,7 εκ € από 0,8 εκ € στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2012 και τα κέρδη προ φόρων σε 1,1 εκ € από ζημία -0,6 εκ € αντίστοιχα. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και μη ελεγχόμενα δικαιώματα, ανήλθαν σε 0,4 εκ € από ζημία -1,6 εκ € στο περσινό εξάμηνο.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το εξάμηνο ανήλθε σε 37,6 εκ € από 38,2 εκ € (-1,6%), ενώ κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε σε 22,9 εκ € από 21,2 εκ € το αντίστοιχο διάστημα του 2012 παρουσιάζοντας αύξηση 8,4%.

Οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου οι οποίες ανέρχονται πλέον στο 80% του κύκλου εργασιών, παρουσίασαν αύξηση κατά 7% σε σχέση με το περσινό εξάμηνο ενώ κατά την τριετία 2009-2012 έχουν αυξηθεί κατά περίπου 50%, με τον Όμιλο να δραστηριοποιείται πλέον σε 90 χώρες.

Παράλληλα, οι δυο νέες παραγωγικές μονάδες στην Κίνα και τη Σερβία έχουν ξεκινήσει την παραγωγική τους δραστηριότητα ενισχύοντας τη δυναμικότητα του Ομίλου. Τα δύο εργοστάσια παράγουν εξαρτήματα ανελκυστήρων και λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις βασικές παραγωγικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, ο δείκτης συνολικών ιδίων κεφαλαίων προς υποχρεώσεις είναι πολύ υψηλός και ανέρχεται σε 1,87 ενώ ο Όμιλος πέτυχε και την ανανέωση του μεγαλύτερου μέρους του δανεισμού του για 5ετή περίοδο. Χάρη στις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές της περιόδου, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι πλέον υψηλότερα των τραπεζικών δανείων, με το καθαρό δανεισμό να ανέρχεται σε -0,2 εκ € από 2,7 εκ € στις 31/12/12 και 13,4 εκ € στις 31/12/11.

Η επίδοση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή χρηματοδοτική αυτάρκεια του Ομίλου και την υγιή του οικονομική κατάσταση ενώ παράλληλα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργική του ανάπτυξη στο μέλλον.

Ο βασικός στόχος και για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αξιοποίηση των δύο νέων παραγωγικών μονάδων, η διείσδυση σε ακόμα περισσότερες νέες αγορές του εξωτερικού, και η βελτίωση των επιδόσεων στις υφιστάμενες αγορές. Σε ότι αφορά τα οικονομικά μεγέθη του 2013, η διοίκηση εκτιμά πως το δεύτερο εξάμηνο θα είναι, όπως συμβαίνει παραδοσιακά, καλύτερο από το πρώτο, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα θα συνεχίσουν να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Η αποτελεσματική διοίκηση του Ομίλου, η κεφαλαιακή επάρκεια και η εξωστρεφής στρατηγική, αποτελούν εγγύηση για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v