Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέχρι 21/10 δεσμευτικές προσφορές για Αστέρα

Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν γνωστοί οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης στο Μικρό Καβούρι. Οι διεκδικητές του «πακέτου».

Μέχρι 21/10 δεσμευτικές προσφορές για Αστέρα

Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης (Αστήρ Παλάς) και την πολυετή παραχώρηση της χερσονήσου Μικρό Καβούρι μέσω του διαγωνισμού που προωθούν η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Στελέχη που παρακολουθούν τη διαδικασία επισημαίνουν πως την επόμενη εβδομάδα, μέσω του VDR (Virtual Data Room, του εικονικού «δωματίου δεδομένων», μέσω του οποίου παρέχονται στοιχεία στους ενδιαφερόμενους) οι 13 όμιλοι που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για τον Αστέρα θα πληροφορηθούν τους συντελεστές δόμησης και κάλυψης, ώστε να γνωρίζουν τι μπορούν να κατασκευάσουν εντός του συγκροτήματος καθώς και στην υπόλοιπη χερσόνησο.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), η οποία θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Εκτός από το συγκρότημα του Αστέρα, οι επενδυτές θα αναλάβουν την εκμετάλλευση της μαρίνας Βουλιαγμένης που πέρασε πρόσφατα στην Αστήρ Παλάς, καθώς και παραλίας 2.100 μέτρων (συν την παραλία του Αστέρα, που φτάνει τα 1.600 μέτρα ακτογραμμή).

Στο «πακέτο» περιλαμβάνεται ο χώρος του Αστέρα και όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, εντός του οποίου βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα Αφροδίτη. Η εισφορά του ακινήτου των 117 στρεμμάτων που ανήκει στον ΕΟΤ (που περιέρχεται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ) θα γίνει μέσω αύξησης κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς.

Στους 13 ομίλους που διεκδικούν τον Αστέρα περιλαμβάνονται η επενδυτική εταιρεία AGC EQUITY PARTNERS, το αμερικανικό hedge fund BAUPOST GROUP LLC, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC, η D-MARINE INVESTMENTS HOLDING B.V. (του τουρκικού ομίλου Dogus, που ήδη συμμετέχει σε πολλές μαρίνες και συνεργάζεται με τη Lamda Development στη Μαρίνα Φλοίσβου), η DOLPHIN CAPITAL INVESTORS Ltd., ο κινεζικός όμιλος FOSUN INTERNATIONAL LIMITED, η εταιρεία INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL REAL ESTATE της οικογένειας Χαλκιά, η κατασκευαστική εταιρεία J&P ΑΒΑΞ, η LAMDA ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε. του ομίλου Λάτση, ο εφοπλιστής Γεώργιος Προκοπίου, η STRATEGIC INITIATIVES CAPITAL PARTNERS Ltd. (ρωσικά κεφάλαια που ελέγχουν τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη) και η PLEPI HOLDINGS Ltd. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v