Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αισιοδοξία για τα stress tests

Οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από τα tests της BlackRock θα είναι χαμηλές, τόνισε ο Άν. Θωμόπουλος, προσθέτοντας ότι ο όμιλος διαθέτει ήδη ένα σημαντικό κεφαλαιακό μαξιλάρι.

Πειραιώς: Αισιοδοξία για τα stress tests

Την εκτίμησή του ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου από τον έλεγχο της Blackrock θα «κινηθούν σε χαμηλό επίπεδο», εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της τράπεζας στους αναλυτές.

Ειδικότερα, για τον όμιλο της Πειραιώς τόνισε ότι «οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα tests της Blackrock θα είναι χαμηλές» ενώ πρόσθεσε ότι ο όμιλος διαθέτει ήδη ένα σημαντικό κεφαλαιακό μαξιλάρι.

Εθελουσία, καταθέσεις

Έως σήμερα έχουν, σύμφωνα με τα στελέχη της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, κατατεθεί 1.200 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και αναμένεται η ολοκλήρωσή του εντός του Σαββατοκύριακου, το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σε ερώτηση για το αν τα επιτόκια καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών έχουν ευθυγραμμισθεί με τα επιτόκια της τράπεζας Πειραιώς απάντησαν ότι ήδη το κόστος έχει μειωθεί και αναμένεται να μειωθεί έτι περαιτέρω τους επόμενους 3-4 μήνες έτσι ώστε στο τέλος του έτους να ευθυγραμμισθούν με τα επιτόκια της αγοράς.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο φυγής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες εξαιτίας της μείωσης των επιτοκίων, τα στελέχη της τράπεζας Πειραιώς τόνισαν ότι «η σημερινή δεξαμενή καταθετών, για το σύνολο του κλάδου, έχει επιδείξει και επιδεικνύει ισχυρή ανθεκτικότητα στην ανάληψη ρίσκου για υψηλότερα επιτόκια. Έμειναν στις ελληνικές τράπεζες και δεν δείχνουν καμία τάση φυγής». Δεν παρέλειψαν μάλιστα να υπογραμμίζουν ότι σήμερα ο καταθέτης των ελληνικών τραπεζών απολαμβάνει επιτοκιακό περιθώριο στις καταθέσεις πολύ υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τέλος για τα δάνεια σε καθυστέρηση τόνισαν ότι έχουν σταθεροποιηθεί και κινούνται στα ίδια επίπεδα με αυτά του πρώτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v