Σιδενόρ: Στα 43,2 εκατ. οι ζημιές στο εξάμηνο

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Σιδενόρ ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης σε ζημιές 43,2 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 34,5 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012

Σιδενόρ: Στα 43,2 εκατ. οι ζημιές στο εξάμηνο
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ και οι αποτελεσματικές ενέργειες για τη μείωση του λειτουργικού κόστους συνετέλεσαν στη μερική αντιστάθμιση των συνεπειών από τις συνεχιζόμενες αρνητικές συνθήκες που επικρατούν τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο και στον κλάδο της χαλυβουργίας συγκεκριμένα, με την οικοδομική δραστηριότητα να σημειώνει περαιτέρω κάμψη και από τα ήδη χαμηλά επίπεδα του 2012, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σιδενόρ.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου σημείωσε πτώση κατά 29,5% και ανήλθε στο πρώτο εξάμηνο του 2013 σε 405,1 εκ. ευρώ έναντι 574,8 εκ. ευρώ πέρυσι.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2013 σε κέρδη 1 εκ. ευρώ έναντι 14,7 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, έχοντας επηρεαστεί αρνητικά από το αυξημένο κόστος ενέργειας, το οποίο επιβαρύνεται και με φόρους κατανάλωσης.

Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης σε ζημιές 43,2 εκ. ευρώ (ζημιές 0,4488 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 34,5 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,3585 ευρώ ανά μετοχή) την αντίστοιχη περίοδο του 2012, επιπλέον λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών (από 20% σε 26%) και του επαναϋπολογισμού της αναβαλλόμενης φορολογίας του Ομίλου, από τον οποίο προέκυψε εφάπαξ αναβαλλομένη ζημία ύψους 13,6 εκ. ευρώ, που επιβάρυνε εξολοκλήρου τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Παράλληλα, αξιόλογο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ο Όμιλος συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντικά θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, απόρροια της βελτιωμένης διαχείρισης των αποθεμάτων και των πρώτων υλών, καθώς και της σημαντικής μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Προτεραιότητα της Διοίκησης του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αποτελεί η προσαρμογή της παραγωγής στα επίπεδα της ζήτησης, καθώς και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών. Παράλληλα, καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v