Forthnet:Αύξηση συνδρομητικής βάσης 46,5% στο 6μηνο

Σημαντική αύξηση κατά 46,5% της συνδρομητικής βάσης συνδυαστικών υπηρεσιών πέτυχε στο εξάμηνο η Forthnet. Ωστόσο, υποχώρηση 6,6% κατέγραψαν τα προσαρμοσμένα συνολικά έσοδα και 21,6% το προσαρμοσμένο EBITDA του ομίλου.

Forthnet:Αύξηση συνδρομητικής βάσης 46,5% στο 6μηνο

Σημαντική αύξηση της συνδρομητικής της βάσης κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του έτους η Forthnet, η οποία, ωστόσο, εμφάνισε επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών που υφίσταται η λιανική αγορά και της πτώσης του μέσου εσόδου ανά συνδρομητή.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα ενοποιημένα έσοδα της Forthnet στο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 193,12 εκατ. ευρώ έναντι 206,72 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 6,6%, η οποία, πάντως εκτιμάται ότι είναι σαφώς χαμηλότερη από τη μέση πτώση που κατέγραψε η αγορά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.

Παράλληλα, το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 34,17 εκατ. ευρώ από 43,58 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2012, σημειώνοντας πτώση 21,6%.

Σύμφωνα με την εταιρία, η πτώση του EBITDA οφείλεται στην αυξημένη απόκτηση νέων συνδρομητών, στην κάμψη του μέσου εσόδου ανά συνδρομητή, καθώς και στο κόστος αντικατάστασης των αποκωδικοποιητών παλαιάς γενιάς, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί στο σύνολό της.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται επίσης από την εταιρία και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε κατά 10 εκατομμύρια ευρώ έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2012.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο: «Σε ένα δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον που μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και κατά συνέπεια οδηγεί σε συμπίεση των εσόδων των επιχειρήσεων, στρατηγική της εταιρίας είναι η διαφοροποίησή της μέσω του ανοίγματος νέων αγορών. Το επιτυχημένο λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας Nova 3Play, σε συνδυασμό με το στρατηγικό πλεονέκτημα του αποκλειστικού τηλεοπτικού περιεχομένου της Nova, δημιουργεί και στη χώρα μας μια νέα αγορά, η οποία δίνει νέες προοπτικές και νέα περιθώρια ανάπτυξης στην εταιρία. Η δυναμική της νέας αυτής αγοράς αποτυπώνεται στη σημαντική αύξηση της συνδρομητικής βάσης στο α΄ εξάμηνο του 2013».

Συνδυαστικές υπηρεσίες

Στο τέλος Ιουνίου το 2013 η Forthnet ξεπέρασε τις 204 χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά τα οποία εξυπηρετεί με συνδυαστικές υπηρεσίες, κλείνοντας το εξάμηνο με αύξηση 46,5% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2012. Η σημαντική αυτή αύξηση αποδίδεται κυρίως στο λανσάρισμα των υπηρεσιών Nova 3Play στο τέλος του α΄ εξαμήνου και σε καινοτόμες εμπορικές προτάσεις που αλλάζουν παγιωμένες καταναλωτικές συνήθειες.

Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

Το α΄ εξάμηνο του 2013, η συνδρομητική βάση στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αυξήθηκε κατά 15,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ξεπερνώντας τους 597 χιλ. συνδρομητές. Στο α΄ εξάμηνο του 2013, το μερίδιο στους νέους συνδρομητές LLU ανήλθε στο 36,8%, επιβεβαιώνοντας την απήχηση των εμπορικών πρωτοβουλιών σε επίπεδο συνδυαστικών υπηρεσιών.

Υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2013 η συνδρομητική βάση αυξήθηκε σε ποσοστό 12,8% σε σχέση με αυτήν του α΄ εξαμήνου του 2012, ξεπερνώντας τις 373 χιλ. νοικοκυριά, και παρά τη μακροοικονομική αβεβαιότητα, η αποδοχή των συνδυαστικών υπηρεσιών της Forthnet συνεχίστηκε στο α΄ φετινό εξάμηνο. Το λανσάρισμα της υπηρεσίας Nova 3Play προβλέπεται να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης.

Πρόσφατες εξελίξεις

Στο τέλος του α΄ εξαμήνου, η Nova λάνσαρε την υπηρεσία Nova 3Play προσφέροντας αξιόπιστη επικοινωνία και ποιοτική ψυχαγωγία σε προσιτή τιμή. Η απήχηση της νέας υπηρεσίας επιβεβαιώνει τη στρατηγική της για διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό και ανοίγει μία νέα αγορά με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Η πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας με τη SuperLeague μέχρι το 2017 εξασφάλισε για τους συνδρομητές της εταιρίας τη δημοφιλέστερη αθλητική διοργάνωση για τους Έλληνες φιλάθλους. Σε συνδυασμό με την έναρξη της συνεργασίας με την BasketLeague, την ανανέωση της συμφωνίας με τη VolleyLeague αλλά και τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενισχύεται το αποκλειστικό αθλητικό περιεχόμενο της Nova.

Το α΄ εξάμηνο του 2013 πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση των 2/3 των αποκωδικοποιητών παλαιάς γενιάς με αποκωδικοποιητές νέας τεχνολογίας MPEG4. Με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης αυτής όλοι οι συνδρομητές μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τις προηγμένες υπηρεσίες της Nova, ενώ αντίστοιχα η εταιρία θα είναι σε θέση να μειώσει τα κόστη εκπομπής σήματος και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα της ασφάλειας στη μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Forthnet στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v