Κυριακίδης: Άνοδος πωλήσεων, πτώση κερδών

Το δεύτερο εξάμηνο του 2013 οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να αυξηθούν σε σχέση με αυτά του Α΄ εξαμήνου, εκτιμά η διοίκηση της Κυριακίδης Μάρμαρα.

Κυριακίδης: Άνοδος πωλήσεων, πτώση κερδών
Άνοδο κύκλου εργασιών από τα 16,2 στα 17,4 εκατ. ευρώ και των κερδών προ φόρων από 3,3 στα 4,26 εκατ. ευρώ σημείωσε ο όμιλος Μάρμαρα Κυριακίδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη υποχρεώθηκαν σε μικρή πτώση (από τα 2,26 στα 2,1 εκατ. ευρώ) εξ' αιτίας της ανεβασμένης αναβαλλόμενης φορολογίας (μεταβολή του εταιρικού συντελεστή από το 20% στο 26%).

Σε ότι αφορά τις προοπτικές του ομίλου για το δεύτερο μισό του έτους, η διοίκηση του αναφέρει:

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2013 οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να αυξηθούν σε σχέση με αυτά του Α΄ εξαμήνου.

Η διοίκηση του ομίλου είναι συγκρατημένα αισιόδοξη ως προς την εξέλιξη των πωλήσεων γιατί αφενός τα μηνύματα από τις εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται και από αυτές που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αφετέρου αναμένεται να επηρεάσει θετικά την εξέλιξη του τζίρου των προϊόντων sivec η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Mermeren για την πώληση του 25% των προϊόντων που λατομεύονται.

Οι χώρες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών στηρίζουν την μεγάλη ανάπτυξη τους στο πετρέλαιο. Με την μεγάλη άνοδο της τιμής του πετρελαίου, που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια, οι χώρες αυτές συγκεντρώνουν πλούτο που επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίζει να πουλά τα προϊόντα της στις χώρες αυτές με τον ίδιο ρυθμό παρά την κακή διεθνή οικονομική συγκυρία.

Η μεγάλη ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας τα τελευταία χρόνια, συντηρεί ένα σημαντικό τζίρο για την εταιρεία, ο οποίος αναμένεται να συνεχισθεί και στην επόμενη χρήση.

Η εταιρεία ξεκίνησε πλέον να δραστηριοποιείται και στην αγορά της Ρωσίας με την συμμετοχή της σε εκθέσεις προσπαθώντας να διεισδύσει στον τομέα των κατασκευών με την προώθηση των νέων καινοτόμων προϊόντων της στον κλάδο των κονιαμάτων αφ' ενός και στον τομέα της επένδυσης των κτιρίων με την γκάμα των Λευκών μαρμάρων που διαθέτει.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι θετικά. Αυτό θα επιτευχθεί αφενός με τη διατήρηση του μικτού κέρδους και την εφαρμογή προγράμματος περιορισμού των και βελτιστοποίησης των εξόδων διοίκησης και διάθεσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v