Cyclon: Επιστροφή στα κέρδη στο H1

Η Cyclon σημείωσε καθαρά κέρδη 101 χιλ. ευρώ στο εξάμηνο και μείωση κύκλου εργασιών από τα 204,2 εκατ. στα 160,2 εκατ. ευρώ.

Cyclon: Επιστροφή στα κέρδη στο H1
Μείωση κύκλου εργασιών από τα 204,2 εκατ. στα 160,2 εκατ. ευρώ, άνοδο των κερδών προ φόρων και τόκων από τα 765 χιλ. στο 1,999 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 101 χιλ. ευρώ από ζημία 272 χιλ. ευρώ, σημείωσε η Cyclon κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο.

Η αύξηση των εξαγωγών στα λιπαντικά και η μείωση των πωλήσεων καυσίμων στην εγχώρια αγορά ήταν τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά της περιόδου.

Σε ότι αφορά την πορεία της εταιρείας για το δεύτερο φετινό εξάμηνο, η διοίκηση της εισηγμένης αναφέρει:
«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών παρά την ολοκλήρωση της δεν αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά πριν την έναρξη της νέας χρονιάς στα προβλήματα ρευστότητας που πλήττουν την αγορά. Τα μέτρα λιτότητας και η ανεργία θα συνεχίσουν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις στην εσωτερική αγορά.

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η διοίκηση του ομίλου αναμένει τη συνέχιση της μείωσης των πωλήσεων καυσίμων καθώς θα συνεχίζονται τα οικονομικά και εμπορικά προβλήματα στην αγορά. Η εταιρεία θα συνεχίσει τη στρατηγική αύξησης των εξαγωγών στη δραστηριότητα των λιπαντικών όπου αναμένεται να υπερκαλύψουν τις όποιες απώλειες της εσωτερικής αγοράς.

Το δεύτερο εξάμηνο στόχος της εταιρείας παραμένει η αύξηση της κερδοφορίας με την συνέχιση της πολιτικής των εξαγωγών στα λιπαντικά. Παράλληλα στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και απόδοσης του διυλιστηρίου με στόχο την μείωση του κόστους και την αύξηση του μικτού περιθωρίου. Η εταιρεία θα συνεχίσει και την ενδελεχή παρακολούθηση όλων των εξόδων και θα στοχεύσει στην περαιτέρω μείωση τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v