Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Λεπτομέρειες του deal στη Νότια Αφρική

Η INTRALOT ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία με την επωνυμία Gidani, μέλος της οποίας είναι η θυγατρική της, INTRALOT South Africa, έλαβε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό την αποκλειστική άδεια λειτουργίας και διαχείρισης των τυχερών παιχνιδιών της Νότιας Αφρικής για 7 χρόνια, ξεκινώντας από την 1η Απριλίου 2007.

Intralot: Λεπτομέρειες του deal στη Νότια Αφρική
Η INTRALOT ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία με την επωνυμία Gidani, μέλος της οποίας είναι η θυγατρική της, INTRALOT South Africa, έλαβε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό την αποκλειστική άδεια λειτουργίας και διαχείρισης των τυχερών παιχνιδιών της Νότιας Αφρικής για 7 χρόνια, ξεκινώντας από την 1η Απριλίου 2007.

Τα έσοδα από το εν λόγω έργο για την κοινοπραξία Gidani αναμένονται να είναι κατά μέσο όρο 90 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ παράλληλα υπολογίζεται ότι σε όλη τη διάρκεια του έργου θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ.

Η αναθέτουσα αρχή είναι το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, ενώ τη γενική εποπτεία ασκεί το National Lottery Board (Εθνικό Συμβούλιο Τυχερών Παιχνιδιών).

Η INTRALOT South Africa, στην οποία η INTRALOT είναι πλειοψηφών μέτοχος, συμμετέχει στην κοινοπραξία Gidani με ποσοστό 18% κι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στο σχήμα μετά την κυβέρνηση, η οποία θα συμμετέχει στο σχήμα με ποσοστό 20%.

Η υπόλοιπη μετοχική σύνθεση αποτελείται από διάφορους τοπικούς φορείς, επενδυτικές εταιρίες, ΜΚΟ κ.τ.λ., σύμφωνα με τους κανονισμούς του Black Empowerment που ισχύουν στη χώρα.

Τα οφέλη που θα προκύψουν για την INTRALOT από το έργο αυτό είναι πολλαπλά, καθώς η εταιρία, μέσω της INTRALOT South Africa, θα παρέχει τόσο την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή όσο και την αναγκαία τεχνογνωσία για τη λειτουργία της Λοταρίας σε θέματα που αφορούν τα προγράμματα διαφήμισης και προώθησης, τη σχεδίαση και εισαγωγή νέων παιχνιδιών, τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του νέου δικτύου πωλήσεων κ.τ.λ.

Η επέκταση του δικτύου πωλήσεων, η εισαγωγή νέων παιχνιδιών και η σχετικά χαμηλή διείσδυση των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης της λοταρίας της Νότιας Αφρικής τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η INTRALOT θα αποτελέσει τον κύριο προμηθευτή όλης της υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και των υποστηρικτικών υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά στην προµήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη του κεντρικού συστήµατος διαχείρισης παιχνιδιών ”LOTOS” καθώς και αρχικά 7.626 τερματικών τύπου CORONIS και των περιφερειακών τους – τα οποία θα ανέλθουν σταδιακά στα 10.626. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τον αναγκαίο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τις εφαρµογές που θα εξασφαλίσουν την εύρυθµη λειτουργία του δικτύου.

Η INTRALOT τέλος πρόκειται να εκπαιδεύσει τους ιδιοκτήτες πρακτορείων της επικράτειας στη χρήση του νέου δικτύου, στη λειτουργία των νέων τερματικών και του ανάλογου λογισμικού αλλά και στις πρακτικές της βέλτιστης εξυπηρέτησης των πελατών και στην ασφάλεια των συναλλαγών.

Για την έναρξη των δραστηριοτήτων της INTRALOT στη Νότια Αφρική, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος δήλωσε:

”Υποδεχόμαστε το νέο αυτό έργο με ενθουσιασμό, όχι μόνο γιατί αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην περαιτέρω εξάπλωση της εταιρίας μας στη διεθνή αγορά και στον παγκόσμιο χάρτη αλλά και γιατί η INTRALOT επικράτησε με σημαντική διαφορά του ανταγωνισμού, προτείνοντας για μια ακόμη φορά την καλύτερη λύση.

Η συμμετοχή μας στη διαχείριση του συνόλου των παιχνιδιών για τη Νότια Αφρική, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα για την INTRALOT, όσον αφορά στη διεθνή της δραστηριοποίηση. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας με συνέπεια κι αποτελεσματικότητα για την ανάδειξη αυτού του έργου ως ένα από τα πιο κερδοφόρα και πολύπλευρα ωφέλιμα για τον Όμιλό μας”.

Η Νότια Αφρική, με τους 45 εκατομμύρια κατοίκους περίπου και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της να ανήκει στην ώριμη κατηγορία, αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, με υγιείς προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Το μέγεθος της αγορά των τυχερών παιχνιδιών της χώρας εκτιμάται σε 1,3 δισ. δολάρια ετησίως. Οι τηλεπικοινωνιακές, συγκοινωνιακές και ενεργειακές δομές της ”οικοδέσποινας” του Μουντιάλ του 2010, δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν αυτές του δυτικού κόσμου.

Οι προοπτικές της οικονομικής της ανάπτυξης δείχνουν ιδιαίτερα ευοίωνες – αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει να επιδείξει ένα από τα 10 μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v