Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom Defense: Μνημόνιο συνεργασίας με ROMARM

Η Intracom Defense Electronics συμμετείχε στη 14η διεθνή έκθεση Defendory 2006. Το περίπτερο της εταιρίας επισκέφθηκαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και εμπορικές αντιπροσωπίες, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και ενόπλων δυνάμεων από όλο τον κόσμο.

Intracom Defense: Μνημόνιο συνεργασίας με ROMARM
Μνημόνιο συνεργασίας (MOU) με τη ROMARM, τη σημαντικότερη αμυντική βιομηχανία της Ρουμανίας, με δεκαπέντε εργοστάσια παραγωγής και ένα ερευνητικό κέντρο, υπέγραψε η Intracom Defense Electronics που συμμετείχε στη 14η διεθνή έκθεση Defendory 2006.

Το περίπτερο της εταιρίας επισκέφθηκαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και εμπορικές αντιπροσωπίες, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και ενόπλων δυνάμεων από όλο τον κόσμο.

Το μνημόνιο αφορά στη συμμετοχή σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος και συμβάλλει στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ ελληνικής και ρουμανικής αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξαγγελίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών.

Η Intracom Defense Electronics παρουσίασε μία ευρεία γκάμα προϊόντων και συστημάτων -κρυπτοσυσκευές SECLINE, σταθμοί ασυρμάτου VHF/HF, ευρυζωνικά ραδιοσυστήματα επικοινωνιών, τηλεμετρικές διατάξεις πυραύλων και συστήματα ενδοεπικοινωνίας για οχήματα μάχης και πολεμικά πλοία. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν λειτουργικές επιδείξεις των συστημάτων ευρυζωνικών τακτικών επικοινωνιών και ενδοεπικοινωνίας και παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και τεχνολογικές δυνατότητες της Intracom Defense Electronics στον τομέα των δορυφορικών επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, όπου μεταξύ των ομιλητών ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, με θέμα ”Έρευνα και ανάπτυξη ως όχημα ανταγωνιστικότητας και συμμετοχής στον ευρωπαϊκό αμυντικό οργανισμό”. Ο κ. Τρουλλινός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και της συμμετοχής των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών σε νέα αναπτυξιακά πολυεθνικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τρουλλινός αναφέρθηκε σε επιτυχημένα παραδείγματα συμμετοχής ελληνικών βιομηχανιών σε πολυεθνικά προγράμματα που βρίσκονται σε φάση παραγωγής και στα οποία συμμετέχει η Intracom Defense Electronics, όπως ο ευρωπαϊκός πύραυλος IRIS-T (12 βιομηχανίες από 6 ευρωπαϊκές χώρες), ο πύραυλος ESSM (18 βιομηχανίες από 10 χώρες) και το πρόγραμμα AWACS του NATO.

Αναφερόμενος στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, ο κ. Τρουλλινός ανέφερε ότι η Intracom Defense Electronics επενδύει κατά μέσο όρο ετησίως πάνω από 6% των συνολικών εσόδων της και έχει αναπτύξει δικά της εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το προηγμένο σύστημα WISPR που έχουν επιλέξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τσεχίας και η γερμανική εταιρία Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Κλείνοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom Defense Electronics υπογράμμισε την αναγκαιότητα μιας μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών στα αμυντικά προγράμματα. Η στρατηγική αυτή θα ωφελήσει σημαντικά την άμυνα, την οικονομία, όπως και την ερευνητική και παραγωγική υποδομή της χώρας.

Η Intracom Defense Electronics, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη ΝΑ. Ευρώπη.

Ειδικεύεται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή αμυντικών επικοινωνιακών συστημάτων, συσκευών κρυπτογράφησης, συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών, ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, ραντάρ, προσομοιωτών και συστημάτων ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει σε πολυεθνικά προγράμματα συμπαραγωγής και σε διεθνή προγράμματα έρευνας, σε συνεργασία με μεγάλες αμυντικές εταιρίες και οργανισμούς, και συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ.

Επίσης, εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο και Σουηδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v