Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής:Μειωμένα έσοδα στο Q2 βλέπει η Piraeus Sec

Η συνεχιζόμενη οικονομική συρρίκνωση στην Ελλάδα, επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις της Φουρλής, εκτιμά η Piraeus Securities. Περιμένει ζημιές 2,4 εκατ. ευρώ στο Q2. Κρατά σταθερή τη σύσταση σε "neutral" και την τιμή στόχο σε 2,80 ευρώ.

Φουρλής:Μειωμένα έσοδα στο Q2 βλέπει η Piraeus Sec

Καθαρές ζημιές 2,4 εκατ. ευρώ για τη Φουρλής στο β' τρίμηνο του 2013, έναντι ζημιών 4,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και 4,9 εκατ στο α' τρίμηνο, προβλέπει η Piraeus Securities. Η χρηματιστηριακή, περιμένει βελτίωση των EBITDA στα 3,9 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 2,4 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, χάρη στην απόδοση των ενεργειών της διοίκησης για τη μείωση του κόστους.

Η Piraeus Sec εκτιμά, ότι η συνεχιζόμενη οικονομική συρρίκνωση στην Ελλάδα, πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις της εταιρείας, παρά τη θετική επίδραση που επέφερε στα μεγέθη του β' τριμήνου η περίοδος του Πάσχα.

Αναμένει μείωση των εσόδων για τη Φουρλής 3% σε ετήσια βάση στα 92,9 εκατ. ευρώ, στο β' τρίμηνο του 2013. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά τα έσοδα από τις πωλήσεις των ΙΚΕΑ στα 60,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,%, των Intersport στα 25,4 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2%, ενώ περιμένει οι υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου να αποφέρουν έσοδα 7,1 εκατ. ευρώ.

Η Piraeus Securities, διατηρεί σταθερή τη σύσταση της για τη Φουρλής σε "neutral", όπως και την τιμή στόχο στα 2,80 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα μεγέθη του δευτέρου τριμήνου στις 27 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v