Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IBG: Η αδύναμη ελληνική αγορά πιέζει τη Φουρλής

Οι δύσκολες συνθήκες στην ελληνική αγορά λιανικών πωλήσεων επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις της Φουρλής, σύμφωνα με την IBG. Προβλέπει καθαρές ζημιές 3,1 εκατ. ευρώ. Διατηρεί σταθερή σύσταση σε "buy" όπως και την τιμή στόχο στα 2,90 ευρώ.

IBG: Η αδύναμη ελληνική αγορά πιέζει τη Φουρλής

Καθαρές ζημιές 3,1 εκατ. ευρώ για τη Φουρλής, στο β' τρίμηνο του 2013, έναντι ζημιών 4,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, προβλέπει η IBG.

Όσον αφορά τα EBITDA, η χρηματιστηριακή περιμένει βελτίωση τους στα 3,1 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 2,4 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, χάρη στην απόδοση των πρωτοβουλιών για τη μείωση του κόστους, που είχαν ληφθεί από την εταιρεία στα προηγούμενα τρίμηνα.

Επίσης αναμένει μείωση πωλήσεων 2% σε ετήσια βάση στα 93,5 εκατ. ευρώ,στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Αναλυτικότερα, εκτιμά τις πωλήσεις των ΙΚΕΑ στα 60 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 5,6%, ενώ των Intersport στα 27 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 7%.

Το εύθραυστο επιχειρηματικό περιβάλλον στον τομέα των λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα, με τις πωλήσεις να μειώνονται και η οικονομική κρίση στην Κύπρο, πρόκειται να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα. Σταθερή ανάπτυξη αναμένεται σε Βουλγαρία και Τουρκία.

Η IBG, διατηρεί σταθερή τη σύσταση της για τη Φουρλής σε "buy", όπως και την τιμή στόχο στα 2,90 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα μεγέθη του δευτέρου τριμήνου στις 27 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v