Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank:Τιτλοποίηση δανείων ύψους 2,25 δισ. ευρώ

Σε τιτλοποίηση μέρους του χαρτοφυλακίου δανείων και πιστώσεων μικρών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 2,25 δισ. ευρώ, προχωρά η Eurobank. Σύμβουλοι θα είναι οι Deutsche Bank και EFG Telesis Finance, οι οποίες από κοινού με τη Merrill Lynch International θα διαθέσουν τους τίτλους.

Eurobank:Τιτλοποίηση δανείων ύψους 2,25 δισ. ευρώ
Σε τιτλοποίηση μέρους του χαρτοφυλακίου δανείων και πιστώσεων μικρών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 2,25 δισ. ευρώ, προχωρά η Eurobank.

Σύμβουλοι θα είναι οι Deutsche Bank και EFG Telesis Finance, οι οποίες από κοινού με τη Merrill Lynch International θα διαθέσουν τους τίτλους.

Στα πλαίσια της έκδοσης θα πραγματοποιηθεί σειρά παρουσιάσεων σε επιλεγμένους επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Το προϊόν της νέας τιτλοποίησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη μέρους του διευρυνόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος της τράπεζας.

Από το συνολικό ποσό της έκδοσης ύψους 2.250 εκατ. ευρώ, ποσό 1.750 εκατ. ευρώ αναμένεται να αξιολογηθεί με ΑΑΑ / Αaa, ποσό 150 εκατ. ευρώ με A/A1, ποσό 125 εκατ. ευρώ με BBB/Baa1 και ποσό 225 εκατ. ευρώ με BB/Ba2 από τους πιστοληπτικούς οίκους S&P και Moody’s. Η διάθεση των τίτλων αναμένεται να ολοκληρωθεί την εβδομάδα 16-20 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου δανείων και πιστώσεων προς μικρές επιχειρήσεις από ελληνική τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank EFG έχει προβεί συνολικά σε τέσσερις ακόμη τιτλοποιήσεις, εκ των οποίων τρεις αφορούν στο χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 2.500 εκατ. ευρώ και μία στο χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών ύψους 750 εκατ. ευρώ, οι οποίες έτυχαν ευρείας αποδοχής από ξένους θεσμικούς επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v