Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola: Σε "sell" υποβαθμίζει η Eurobank Equities

Σε υποβάθμιση της σύστασης της για τη μετοχή της Coca Cola Hellenic σε “sell” από “hold”, προχώρησε η Eurobank Equities. Αμετάβλητη στα 17,70 ευρώ ανά μετοχή η τιμή στόχος.

Coca Cola: Σε sell υποβαθμίζει η Eurobank Equities

Η Eurobank Equities υποβαθμίζει τη σύσταση της για τη μετοχή της Coca Cola Hellenic σε “sell” από “hold” καθώς θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση της 9,4 φορές τα EV/ABITDA του 2014 είναι υπερβολική δεδομένου του κινδύνου για την κερδοφορία της εταιρείας. Παράλληλα διατηρεί την τιμή στόχο σταθερή στα 17,70 ευρώ ανά μετοχή.

Η τιμή της μετοχής της Coca Cola Hellenic, αυξήθηκε κατά 18% από το τέλος Ιουνίου, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τις μετοχές του κλάδου και τώρα διαπραγματεύεται με premium 20% σε σύγκριση με το P/E ευρωπαϊκών εταιρειών αναψυκτικών. Προβλέπεται ότι τα EBIT έχουν περιθώριο αύξησης κατά 60-80bps την περίοδο 2013-2016, κάτι που ενέχει όμως μεγάλη αβεβαιότητα, δεδομένης της χαμηλής δυναμικής κατανάλωσης στις περιοχές που δραστηριοποιείται η CCH.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι με δεδομένο πως το περιθώριο κέρδους της εταιρείας είναι πολύ χαμηλό, μόλις 6,4%, είναι λογικό να αναμένεται η αύξησή του, που θα οδηγηθεί από την αύξηση της κατανάλωσης, την σταθεροποίηση των τιμών των πρώτων υλών και τα οφέλη από το πρόγραμμα μείωσης του κόστους παραγωγής. Επιπλέον, παρά την πίεση στην κερδοφορία, οι ταμειακές ροές παραμένουν καλές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v