Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινωικές: Δύο νέες προσφορές για την HSW

Δύο νέες προσφορές, μία απο την ΑΝΕΚ και μία απο τη ΝΕΛ έχει στα χέρια της απο χθες η διοίκηση των Μινωικών για το ποσοστό που κατέχει στη Hellenic SeaWays. Ωστόσο, απόφαση για την πώληση αυτού του ποσοστού με βάση τις υφιστάμενες προσφορές δεν είναι σίγουρο ότι θα ληφθεί.

Μινωικές: Δύο νέες προσφορές για την HSW
Δύο νέες επίσημες προσφορές, για την εξαγορά του ποσοστού 33,3% που κατέχει στην HSW διαθέτει πλέον επιβεβαιωμένα στα χέρια της, η διοίκηση των Μινωικών.

Αμφότερες οι προσφορές περιλαμβάνουν σειρά όρων και προϋποθέσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η μία, αυτή της ΑΝΕΚ, περιέχει τίμημα ύψους 3,2 ευρώ ανά μετοχή. Η δεύτερη, της ΝΕΛ, φέρεται να αφορά σε τίμημα ύψους 3,5 ευρώ ανά μετοχή.

Οι προσφορές αυτές είναι σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με την προηγούμενη προσφορά της ίδιας της ΝΕΛ που περιελάμβανε τίμημα 2,95 ευρώ ανά μετοχή αλλά και την προσφορά στην περιοχή των 3 ευρώ που φέρεται να έκανε πρόσφατα ο ήδη μέτοχος της HSW κ. Πάνος Λασκαρίδης

(σε ποσοστό που υπολογίζεται ότι ξεπερνά πλέον το 20% και ενδεχομένως προσεγγίζει το 25%). Σύμφωνα με πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το euro2day, η διοίκηση των Μινωικών προτίθεται να εξετάσει τις προσφορές, χωρίς ωστόσο να θεωρείται δεδομένο ότι θα καταλήξει σε απόφαση για την πώληση του ποσοστού της στην HSW, με τα προσφερόμενα και ”υπο προϋποθέσεις” τιμήματα που έχει στα χέρια της.

Σημειώνεται ότι η εταιρία ουδέποτε προχώρησε σε επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος, παρότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το διοικητικό της συμβούλιο έθεσε πρόσφατα τον ”πήχη” για το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην HSW στα 3,5 ευρώ.

Τις τελευταίες άλλωστε ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν μερίδα μετόχων των Μινωικών αλλά και ισχυρούς μετόχους της ίδιας της HSW να προκρίνουν τη λύση της εισαγωγής της τελευταίας στο χρηματιστήριο, σχέδιο που υποστηρίζεται πλήρως και απο τη διοίκησή της.

Τέλος, ένα σημείο που πρέπει να συνεκτιμηθεί, αφορά και στο γεγονός ότι αμφότεροι οι ενδιαφερόμενοι που έκαναν προσφορές σε επίπεδο σαφώς υψηλότερο των 3 ευρώ θα πρέπει να υλοποιήσουν επιτυχώς μεγάλες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσής τους προκειμένου να αποκτήσουν τη ρευστότητα που θα απαιτήσει η συγκεκριμένη κίνηση.

Διαδικασία που σε κάθε περίπτωση πρόκειται να απαιτήσει διάστημα μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v