Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προχωρά στη σύσταση κοινής εταιρείας με Damco

Το δ.σ. αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση κοινής εταιρείας με την Damco για την δημιουργία δικτύου καταστημάτων. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

ΔΕΗ: Προχωρά στη σύσταση κοινής εταιρείας με Damco

Μετά από τρεις "άκαρπες" προσπάθειες εγκρίθηκε τελικά από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ η σύσταση της εταιρείας "ΔΕΗ Solar Solutions" από κοινού με την Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι το διοικητικό συμβούλιο συγκλήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες απόπειρες να συζητηθεί το θέμα είχαν ματαιωθεί μετά από παρεμβάσεις των σωματείων εργαζομένων. Τότε είχε ασκηθεί έντονη κριτική στη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς οι εργαζόμενοι τόνιζαν ότι η διοίκηση από τη μία πλευρά αφήνει υποστελεχωμένα ή κλείνει καταστήματα της ΔΕΗ, κυρίως στην περιφέρεια, και από την άλλη παραχωρεί το έργο αυτό σε μικτή εταιρεία, όπου την πλειοψηφία των μετοχών και το μάνατζμεντ θα τα έχει ο ιδιώτης εταίρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς δεν ψήφισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση από κοινού με την εταιρεία DAMCO ENERGY Α.Ε., Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΔΕΗ SOLAR SOLUTIONS Α.Ε.", και την υπογραφή της Σύμβασης Μετόχων και του Καταστατικού Σύστασης της παραπάνω εταιρείας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΔΕΗ SOLAR SOLUTIONS Α.Ε. θα είναι 2.000.000 ευρώ και η ΔΕΗ Α.Ε. θα συμμετέχει με ποσοστό 49%.

Το αντικείμενο της εταιρείας θα είναι η προώθηση, μέσω πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising), ολοκληρωμένων λύσεων οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, η παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v