Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Εγκριση στη συγχώνευση ΧΑΑ - ΧΠΑ

Το σχέδιο συγχώνευσης των ΧΑΑ και ΧΠΑ ενέκριναν οι γ.σ των δύο χρηματιστηρίων. Η επωνυμία της νέας εταιρίας θα είναι Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ απομένει η τελική έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΕΧΑΕ: Εγκριση στη συγχώνευση ΧΑΑ - ΧΠΑ
Την έγκριση της συγχώνευσης των ΧΑΑ και ΧΠΑ καθώς και την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ΑΕ ενέκριναν οι γενικές συνελεύσεις των δύο χρηματιστηρίων, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση.

Η επωνυμία της νέας εταιρίας θα είναι Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ αναμένεται η τελική έγκριση της συγχώνευσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η συγχώνευση των δύο χρηματιστηρίων συνδέεται με τις ενέργειες περαιτέρω ορθολογικοποίησης του ομίλου της εταιρίας Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ), η οποία ελέγχει κατά 100% και τις δύο εταιρίες.

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγχώνευση ΧΑΑ και ΧΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής που διαμορφώνεται και η οποία οδηγεί στη συνένωση των αγορών αξιών και παραγώγων, υπαγορεύεται δε από την ανάγκη δημιουργίας συνεργιών στις δραστηριότητες των δυο εταιριών, οι οποίες θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος και θα συμβάλλουν στον καλύτερο συντονισμό των δυο αγορών.

Σκοπός της νέας εταιρίας θα είναι η οργάνωση, υποστήριξη και παρακολούθηση των συναλλαγών επί κινητών αξιών, παράγωγων προϊόντων και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων, η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και η προστασία του επενδυτικού κοινού, καθώς και κάθε άλλη συναφής δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v