Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Έτοιμος για έκδοση ομολογιακού

Οι προετοιμασίες για την έκδοση ομολογιακού έχουν ολοκληρωθεί, όμως η έκδοσή του θα γίνει όταν οι συνθήκες της αγοράς θα προσφέρουν καλύτερους όρους, δήλωσαν στελέχη του ομίλου Μυτιληναίου.

Μυτιληναίος: Έτοιμος για έκδοση ομολογιακού

Ο όμιλος Μυτιληναίου έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την έκδοση ομολογιακού δανείου. Ωστόσο για τον χρόνο έκδοσης θα αναμένει τη διαμόρφωση συνθηκών στην αγορά που θα προσφέρουν καλύτερους όρους. Πάντως το επιτόκιο του συνολικού δανεισμού του ομίλου βρίσκεται σε επίπεδα κάτω του 7%, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από τα επιτόκια όπου δανείζονται ελληνικές επιχειρήσεις.

Αυτό ανέφεραν χθες στους αναλυτές στελέχη του ελληνικού ομίλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο coference call με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Σε άλλες ερωτήσεις για την πορεία των έργων της ΜΕΤΚΑ, οι ίδιοι είπαν ότι η κατασκευαστική διεκδικεί μερίδιο από το Mega Project της Αλγερίας, που αφορά την κατασκευή 6 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 9.000 μεγαβάτ. Στο διαγωνισμό η ΜΕΤΚΑ συμμετέχει σε συνεργασία με την τουρκική κατασκευαστική Gama, κι όπως αναφέρουν στελέχη του ομίλου, έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να αναλάβουν περισσότερες από δύο μονάδες. Επίσης σημειώνεται ότι το έργο της Αλγερίας έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών από όλο τον κόσμο, λόγω της περιορισμένης κινητικότητας παγκοσμίως στην κατασκευή νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο.

Τέλος, για την εικόνα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού, τα στελέχη του ομίλου Μυτιληναίου τόνισαν ότι τα μεταβατικά μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα, με βάση τις προτάσεις της ΡΑΕ, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου, λόγω του υψηλού βαθμού απόδοσης, θα προσφέρουν θετικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v