Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στο στόχαστρο και η τουρκική Alternatif

Κοντά στον εντοπισμό της τράπεζας-στόχου που θα επιδιώξει να εξαγοράσει στην Τουρκία βρίσκεται η Alpha Bank. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συσταθεί μια short list η οποία εξετάζεται και στην οποία μεταξύ άλλων συναντάται και το όνομα της Alternatifbank. Εν τω μεταξύ, η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ενός νέου ομολογιακού δανείου.

Alpha: Στο στόχαστρο και η τουρκική Alternatif
Συνεχίζεται η διερεύνηση των αγορών της νοτιοανατολικής Ευρώπης προκειμένου να εντοπιστούν οι κατάλληλοι στόχοι για την επέκταση της Alpha Bank εκτός συνόρων. Η βασική στρατηγική του ομίλου είναι στα επόμενα χρόνια να κατακτήσει σε όλες τις χώρες παρουσίας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στο τραπεζικό σύστημα κάθε χώρας, ή σε κάθε περίπτωση να ελέγχει πάνω από το 10% της κάθε αγοράς.

Αυτό ισχύει και για την Τουρκία, όπου η Alpha βρίσκεται πλέον κοντά στον εντοπισμό της τράπεζας-στόχου που θα επιδιώξει να εξαγοράσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συσταθεί μια short list η οποία εξετάζεται και στην οποία μεταξύ άλλων συναντάται και το όνομα της Alternatifbank.

Νεότερα σχετικά με το θέμα αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος.

Πίσω στην Αθήνα, η Alpha Bank εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ενός νέου ομολογιακού δανείου με στόχο την ενίσχυση των κεφαλαίων της, καθώς τα σχέδια που υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδας είναι εξαιρετικά φιλόδοξα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v