Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα προϊόντα αναπτύσσει η Τσακίρης

Η εταιρία που από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας είναι θυγατρική της Coca-Cola Τρία Έψιλον, συνεχίζει να επενδύει στην αγορά, λανσάροντας νέα προϊόντα.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Νέα προϊόντα αναπτύσσει η Τσακίρης

Κόντρα στην κρίση και στη μείωση της κατανάλωσης, η εταιρεία παραγωγής chips Τσακίρης κατάφερε πέρυσι να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της.

Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Nielsen, το μερίδιο της Τσακίρης στην κατηγορία των chips ανήλθε πέρυσι στο 14% από 13,1% που ήταν το 2011, ενώ το μερίδιο στην ευρύτερη κατηγορία των αλμυρών snacks άγγιξε πέρυσι το 8,6% από 8,2% το 2011.

Την ίδια ώρα η εταιρεία, που από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας είναι θυγατρική της Coca-Cola Τρία Έψιλον, συνεχίζει να επενδύει στην αγορά, λανσάροντας νέα προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σειρά «Γεύσεις από Ελλάδα», η οποία αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς 2013».

Η συγκεκριμένη σειρά εμπλουτίσθηκε πρόσφατα με δύο νέες γεύσεις τα TSAKIRIS Chips Πιπεριές Φλωρίνης και τα TSAKIRIS Chips Tοματάκι Σαντορίνης. Εν τω μεταξύ η κλασσική πλέον γεύση περιορισμένης παραγωγής TSAKIRIS Chips Νάξου έχει τοποθετηθεί και φέτος στα ράφια, και θα διατίθεται στην αγορά μέχρι το Σεπτέμβριο.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τον Γεώργιο Τσακίρη όταν δημιούργησε την πρώτη μονάδα παραγωγής πατατοτσίπς, στο υπόγειο του σπιτιού του στην Αθήνα. Τον εξοπλισμό αποτελούσαν απλές και καθημερινές συσκευές.

Το κόψιμο της πατάτας γινόταν χειρωνακτικά με κοπίδι, ενώ τα chips τηγανίζονταν σε μικρή φριτέζα κάρβουνου! Τα τσιπς τοποθετούνταν σε διαφανείς σακούλες και η συσκευασία τους γινόταν στο χέρι! Τη διανομή στα κοντινά θερινά σινεμά και ζαχαροπλαστεία την έκανε ο ίδιος ο Γ. Τσακίρης, πεζ­ός.

Το 1960 το εργαστήριο παραγωγής μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο στο Μεταξουργείο. Στο τέλος της ίδιας δεκαετίας ο Τσακίρης μεταφέρει το εργαστήριο παραγωγής του στο Γκάζι, στις αρχές της δεκαετίας του '70 η εταιρία μετακομίζει στον Ταύρο, ενώ το 1997 δημιουργείται η μονάδα της Αταλάντης, η οποία διαθέτει νέο υπερσύγχρονο και αυτοματοποιημένο εξοπλισμό.

Επτά χρόνια αργότερα το 2004 η Τσακίρης εξαγοράζεται από την Coca Cola Τρία Έψιλον (CCHBC). Σήμερα όλα τα προϊόντα πατάτας TSAKIRIS παράγονται στη βιομηχανική εγκατάσταση 25.000 τμ με έδρα την Αταλάντη Φθιώτιδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v