Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: Με ζημιές 92,6 εκ. ευρώ το ”κακό” σενάριο

Ζημία μετά από φόρους της τάξης των 89 εκατ. δολ. ή 1,5 ευρώ ανά μετοχή θα υποστεί η TOUSA κατά το χειρότερο σενάριο στην υπόθεση με την Transeastern, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Τεχνική Ολυμπιακή. Λύση θυγατρικής στο Λονδίνο.

ΟΛΥΜΠ: Με ζημιές 92,6 εκ. ευρώ  το ”κακό” σενάριο
Ζημία μετά από φόρους της τάξης των 89 εκατ. δολ. ή 1,5 ευρώ ανά μετοχή θα υποστεί η TOUSA κατά το χειρότερο σενάριο στην υπόθεση με την Transeastern, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Τεχνική Ολυμπιακή.

Όπως προσθέτει, κατά το σενάριο αυτό, η TOUSA θα απωλέσει 92,6 εκατ. δολ. που έχει συνεισφέρει στην κοινοπραξία, ενώ θα υπάρξει σημαντική αβεβαιότητα για ποσό 48,5 εκατ. δολ. ακόμη από απαιτήσεις και δάνεια που χορήγησε στην κοινοπραξία.

Όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση, η TOUSA έχει συνεισφέρει στην κοινοπραξία 141 εκατ. δολ. περίπου, αναλυόμενα σε ποσό 92,6 εκατ. δολ. για συμμετοχή της στα κεφάλαια της κοινοπραξίας, σε ποσό 31,3 εκατ. δολ. ως χορηγηθέν δάνειο στην κοινοπραξία και σε ποσό 17,2 εκατ. ευρώ που αφορά δικαιούμενες εισπρακτέες αμοιβές της και τόκους.

Η συμμετοχή της TOUSA στην κοινοπραξία ανέρχεται σε ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο 50% κατέχεται από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της Transeastern Homes.



Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι τα δάνεια της κοινοπραξίας είναι εξασφαλισμένα αποκλειστικά και μόνο από τα περιουσιακά της στοιχεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στις 31 Ιουλίου 2006 το σύνολο του ενεργητικού της κοινοπραξίας ανερχόταν συνολικά σε 963,8 εκατ. δολ. και τα δάνειά της σε 600 εκατ. δολ. περίπου.

”Η κοινοπραξία και οι δανειστές της συνεργάζονται επί του παρόντος για να συνεκτιμήσουν τις μελλοντικές προοπτικές της κοινοπραξίας και να καθορίσουν ένα σχέδιο δράσης. Η έκβαση της συνεργασίας αυτής είναι στην παρούσα φάση άγνωστη και πιθανώς θα παραμείνει άγνωστη για κάποιο χρονικό διάστημα”, αναφέρεται.

Για τους πρώτους έξι μήνες του 2006, η TOUSA ανακοίνωσε έσοδα από κοινοπραξίες ύψους 65,7 εκατ. δολ. και καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ύψους 122,6 εκατ. δολ. Από αυτά μόνο 2,5 εκατ. δολ. (ή 0,04 δολ. ανά μετοχή) προήλθαν από την κοινοπραξία Transeastern μετά από φόρους. Επιπρόσθετα, η TOUSA ανακοίνωσε πρόβλεψη καθαρών κερδών του έτους 2006 της τάξης των 231 έως 262 εκατ. δολ. Η κοινοπραξία της Transeastern αναμενόταν να συμμετέχει στα καθαρά ως άνω κέρδη με περίπου 3,8 έως 5,7 εκατ. δολ. (ήτοι λιγότερο από το 2% του ποσού αυτού).

Επιπρόσθετα, με ξεχωριστή ανακοίνωσή της προς το Χ.Α., η Τεχνική Ολυμπιακή γνωστοποιεί ότι η εισηγμένη στο NYSE αμερικανική θυγατρική της εταιρία Technical Olympic USA, Inc. (TOUSA) ανακοίνωσε τις παρακάτω πρόσθετες πληροφορίες, σε απάντηση αιτημάτων θεσμικών επενδυτών, που έχουν σχέση με τη συνεισφορά των κερδών της κ/ξίας Transeastern στα κέρδη της εταιρίας (TOUSA) και την πρόβλεψη των κερδών της για το 2006.

Η κ/ξία Transeastern συνεισέφερε 4 εκατ. δολ. από τα συνολικά 65,7 εκατ. δολ. που δημοσιεύθηκαν ως κέρδη από κοινοπραξίες για την περίοδο 1/1-30/6/2006. Επιπροσθέτως, η πρόβλεψη των κερδών από κοινοπραξίες για το έτος 2006 ποσού 115-130 εκατ. δολ. περιλαμβάνει προ φόρων κέρδη από την κ/ξία Transeastern της τάξεως των 6-9 εκατ. δολ.

-----Λύση θυγατρικής

Η εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή, ανακοινώνει τη λύση της κατά 100% θυγατρικής της αγγλικής εταιρίας TECHNICAL OLYMPIC (UK) PLC, εδρεύουσας στο Λονδίνο, λόγω ελλείψεως αντικειμένου δραστηριότητας.

Η εν λόγω εταιρία είχε συσταθεί στην Αγγλία το έτος 1997 και δραστηριοποιήθηκε στις εκεί κατασκευές ιδιωτικών οικιστικών έργων, καθώς και στην παροχή project management και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v