Συμφωνία Altec - ΑΛΤΕ για Οδών & Οδοστρωμάτων

Σε στρατηγική συμφωνία με την ΑΛΤΕ προχώρησε η Altec για την ένταξη της θυγατρικής της, Οδών & Οδοστρωμάτων, στον Ομιλο της ΑΛΤΕ. Η συνολική συμμετοχή της Alfa Alfa θα ανέλθει στο 50,41%, ενώ το ποσοστό της Altec θα παραμείνει ως έχει.

Συμφωνία Altec - ΑΛΤΕ για Οδών & Οδοστρωμάτων
Σε στρατηγική συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της ΑΛΤΕ προχώρησε η Altec, σχετικά με την ένταξη της θυγατρικής της, Οδών & Οδοστρωμάτων, σε ένα νέο ισχυρό σχήμα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση προς το ΧΑΑ στις 31 Ιανουαρίου 2002, η εν λόγω συμφωνία αφορά αφενός την είσοδο της Alfa Alfa Holdings με 26,41% και του Απ. Αλλαμανή με ποσοστό 24% στο μετοχικό κεφάλαιο της Οδών & Οδοστρωμάτων και αφετέρου την απόφαση για τη συγχώνευσή της με απορρόφηση από την ΑΛΤΕ ΑΤΕ. Η συμμετοχή της Αltec (25%) καθώς και οι συμμετοχές των Αθ. Αθανασούλη (10%) και Γ. Βαλσαμίδη (10%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Οδών & Οδοστρωμάτων Α.Ε. παραμένουν ίδιες.

Στο νέο εταιρικό σχήμα, που αναμένεται να αποκτήσει το ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο της έβδομης τάξης, θα συγχωνευτούν με απορρόφηση από την ΑΛΤΕ ΑΤΕ επίσης οι Κοροτζής, Ιρις, Θεμέλιο 79, Δωρική ΑΤΕ και Γ. Σχοινάς ΑΤΕ.

Ως συνέπεια των παραπάνω εξελίξεων, τα αποτελέσματα της Οδών & Οδοστρωμάτων Α.Ε. δεν θα ενοποιούνται στις οικονομικές καταστάσεις της Altec. Στα ενοποιημένα αποτελέσματα της Αltec (μετά τη συγχώνευση με απορρόφηση των βασικών θυγατρικών της) θα συμμετέχουν εταιρίες του χώρου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Τέλος, από πλευράς ΑΛΤΕ υπογραμμίζεται ότι για τη συμμετοχή των παραπάνω εταιριών στη διαδικασία συγχωνεύσεων για την απόκτηση του πτυχίου έβδομης τάξεως από την ΑΛΤΕ η εταιρία ενδέχεται να αποκτήσει ποσοστό 100% των εν λόγω εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v