ΕΕΤΤ: Πράσινο φως στη συμφωνία Vodafone-Wind

Στην ίδια απόφαση, η ΕΕΤΤ επιφυλάχθηκε να παρέμβει σε περίπτωση που η προαναφερθείσα συμφωνία έχει ως αποτέλεσμα την παράβαση της νομοθεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή τον περιορισμό του ανταγωνισμού.

ΕΕΤΤ: Πράσινο φως στη συμφωνία Vodafone-Wind
Με σημερινή της απόφαση, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ επιτρέπει στις εταιρίες VODAFONE και WIND την από κοινού χρήση εξοπλισμού και υποδομών του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 2G/3G (network sharing), μετά από σχετική αίτηση που οι δύο εταιρίες υπέβαλαν στην Αρχή.

Στην ίδια απόφαση, η ΕΕΤΤ επιφυλάχθηκε ρητώς να παρέμβει σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η προαναφερθείσα συμφωνία έχει ως αποτέλεσμα την παράβαση της νομοθεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή τον περιορισμό του ανταγωνισμού.

Για την υλοποίηση της συμφωνίας Vodafone και Wind θα ιδρύσουν κοινή νέα εταιρεία, στην οποία θα είναι ισότιμοι μέτοχοι κατέχοντας από 50% των μετοχών της.

Η νέα εταιρεία, που θα στελεχωθεί από μηχανικούς, προερχόμενους και από τις δύο εταιρείες κινητής, θα επενδύσει άμεσα πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Το πρόγραμμα επενδύσεων, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η ίδρυση της νέας εταιρείας και η μεταφορά προσωπικού σε αυτή προκαλεί αντιδράσεις στο προσωπικό των δύο εταιρειών που εκφράζουν φόβους ότι η μετακίνηση αυτή οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι με παράστασή τους στην ΕΕΤΤ χθες εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και ζήτησαν ενημέρωση για το σχέδιο που έχουν καταθέσει οι δύο εταιρείες.

Τα σωματεία εργαζομένων σε Vodafone και Wind θα έχουν, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη, συνάντηση με τον προϊστάμενο του γραφείου του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό σχεδιασμό κ. Δημήτρη Πτωχό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v