Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NP Insurance: Αυξημένα περιθώρια φερεγγυότητας

Η NP Insurance συνέχισε την κερδοφόρα πορεία της κατά το Α' Τρίμηνο του 2013 καταδεικνύοντας ότι η Εταιρία διατηρεί την ανοδική της τάση παρά τα αρνητικά αποτελέσματα της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς.

NP Insurance: Αυξημένα περιθώρια φερεγγυότητας
Σημαντική ενίσχυση των Ιδίων Κεφαλαίων της στα 19 εκατ. Ευρώ παρουσίασε κατά τη χρήση του 2012 η NP Insurance, διαμορφώνοντας υπερεπάρκεια κεφαλαίων της τάξης του 240%, ενώ ο στόχος για το 2013 είναι η περαιτέρω ενίσχυση της καθαρής της θέσης σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η ασφαλιστική, η NP Insurance συνέχισε την κερδοφόρα πορεία της κατά το Α' Τρίμηνο του 2013 καταδεικνύοντας ότι η Εταιρία διατηρεί την ανοδική της τάση παρά τα αρνητικά αποτελέσματα της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς.

H αύξηση της κερδοφορίας σε συνδυασμό με την οριακή υποχώρηση της παραγωγής αυξάνει σημαντικά το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας της Εταιρίας, ενώ θετικά στα αποτελέσματα συνεισφέρει τόσο η μείωση των λειτουργικών εξόδων όσο και η αύξηση των εσόδων από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημανθεί ότι η ζημιά που προκλήθηκε από την συμμετοχή της Εταιρίας στο πρόγραμμα ανταλλαγής των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (PSI) έχει ήδη καλυφθεί ολοσχερώς μέσα από τα καλά αποτελέσματα της χρήσης του 2012.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v