Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμανία: Πουλά το 46% της Romtelecom

Πρόκειται για την τρίτη απόπειρα της ρουμανικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση της Romtelecom μέσα σε οκτώ χρόνια.

Ρουμανία: Πουλά το 46% της Romtelecom

Η ρουμανική κυβέρνηση αποφάσισε εκ νέου την πώληση του ποσοστού 45,99% της θυγατρικής του ΟΤΕ Romtelecom, που ελέγχει, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ. 

Τις μετοχές τις ελέγχει το υπουργείο Κοινωνίας της Πληροφορίας, το οποίο και έλαβε την απόφαση πώλησης. 

Σημειώνεται ότι οι μετοχές έχουν ονομαστική αξία 10 RON (2,26 ευρώ), γεγονός που καθιστά την αξία του μεριδίου στα 146.460.920 RON. 

Η πώληση θα ολοκληρωθεί μετά την επιλογή συμβούλων από το υπουργείο, τονίζουν τα δημοσιεύματα.

Η πρόθεση της ρουμανικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που κατέχει στην άλλοτε κρατική εταιρεία είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2010. Στη συνέχεια υπήρξαν επαφές μεταξύ της ρουμανικής κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΤΕ προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ο ΟΤΕ να εξαγοράσει το ποσοστό αυτό, καθώς είναι ο κάτοχος των υπόλοιπων μετοχών της εταιρείας.

Όπως είχε αναφερθεί, ο ΟΤΕ εξέταζε την πιθανότητα εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενισχύσει την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων μακροπρόθεσμα.

Να σημειωθεί ότι το ρουμανικό δημόσιο είχε τοποθετήσει τον πήχη για την πώληση του 46% στο 1 δισ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις από την πλευρά του ΟΤΕ τοποθετούσαν την αξία του ποσοστού περίπου στα 300 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα, τελικώς, οι δύο πλευρές να μη συμφωνήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v