Wind: «Δικαίωμα αγοράς» για το 27% της Forthnet

Σε δούρειο ίππο της Wind για τον έλεγχο ποσοστού «καταστατικής μειοψηφίας» της Forthnet εξελίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσφατη απόκτηση του 27% της δεύτερης από την κυπριακή εταιρία Fine Life Group.

Wind: «Δικαίωμα αγοράς» για το 27% της Forthnet

Αύριο εκτός απροόπτου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα ότι η Wind έχει αποκτήσει δικαίωμα αγοράς (call option) ποσοστού 27% της Forthnet, το οποίο απέκτησε πρόσφατα η κυπριακή εταιρία Fine Life Group, με εκπρόσωπο τον Κύπριο δικηγόρο Φώτο Πιτταντζή, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού αυτού πωλήθηκε από την ολλανδική Cyrte Investments, η οποία είχε εδώ και πολύ καιρό αποφασίσει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά αντιθέτως ήθελε να αποεπενδύσει.

Η συμφωνία μεταξύ της κυπριακής εταιρίας και της Wind φωτογραφίζει και τον ρόλο που φέρεται να έχει παίξει στην υπόθεση ο Σωκράτης Κομινάκης, πρώην CEO της Wind, που ασχολείται πλέον με τον χώρο των επενδύσεων, μέσω του Milos Fund.

Πρακτικά, έχοντας δικαίωμα αγοράς στο 27% της Forthnet, αλλά και με δεδομένη την προφανώς «φιλικά προσκείμενη» σχέση της με τη Fine Life, η Wind καθίσταται έμμεσα «καταστατική μειοψηφία», ικανή να μπλοκάρει εξελίξεις και κινήσεις από την πλευρά των βασικών μετόχων της Forthnet.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι πρόκειται για κίνηση που αποσκοπεί κατ' αρχάς στο να αποτρέψει το ενδεχόμενο συνεργασίας, μετοχικής ή εμπορικής με τους ανταγωνιστές της Wind, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο περισσότερων κινήσεων προκειμένου να προκύψει συνένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v