Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: "Πράσινο φως" από Επ. Ανταγωνισμού για FBB

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση από της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της υπό ειδική εκκαθάριση FBB.

ΕΤΕ: Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού για FBB

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ' αριθμ. 568/VII/2013 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ' άρθρο 8 παρ. 3 ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που προέκυψε από την απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» επιλεγμένων στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της υπό ειδική εκκαθάριση ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «FBB - ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ.

Πριν από την εν λόγω μεταβίβαση, είχε προηγηθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της FBB και η θέση της σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης κατά τη διαδικασία του ν. 3601/2007.

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στον τομέα των τραπεζικών εργασιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v