Βαράγκης: «Ζωντανό» το πλάνο για στρατηγικό

Στόχος η ανάληψη έργων στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Καλές οι σχέσεις με τις τράπεζες, αλλά απαραίτητη η κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω του ΜΟΔ.

Βαράγκης: «Ζωντανό» το πλάνο για στρατηγικό

«Ζωντανό» παραμένει το πλάνο της Βαράγκης για την έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου με στόχο να ενισχυθεί κεφαλαιακά η εισηγμένη και επιπλέον να προσελκυστεί ξένος στρατηγικός επενδυτής μέσω του οποίου θα διεκδικηθούν σημαντικές δουλειές στο εξωτερικό (ιδίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής).

Αυτό δηλώνουν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εταιρείας, η οποία κατά τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει στρατηγική και έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στην ανάληψη ολοκληρωμένων έργων «με το κλειδί στο χέρι» στο χώρο του επίπλου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα έχουν αναληφθεί νέες συμβάσεις που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η σχέση της εταιρείας με τις τράπεζες είναι καλές, ωστόσο η κεφαλαιοποίηση μέσω του ΜΟΔ θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η εισηγμένη.

Η γενική συνέλευση της εταιρείας τον Μάρτιο είχε εγκρίνει την έκδοση ΜΟΔ ύψους έως και 2,5 εκατ. ευρώ με τιμή μετατροπής το 0,79 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στο σχέδιο ήταν και η μετατροπή σε μετοχές του ήδη υπάρχοντος μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που ελέγχεται σχεδόν αποκλειστικά από την οικογένεια του βασικού μετόχου.

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, η εισηγμένη εμφάνισε άνοδο κύκλου εργασιών (από τα 449 στα 716 χιλιάδες ευρώ) και σαφώς ζημιογόνο τελικό αποτέλεσμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v