Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Χορηγός μελέτης τυχερών παιχνιδιών

Την ερευνητική δραστηριότητα του νεοσύστατου Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Τυχερών Παιχνιδιών (Research Center on Gambling) του Πανεπιστημίου του Hohenheim, στη Στουτγάρδη χρηματοδοτεί η διοίκηση της εταιρίας Intralot.

Intralot: Χορηγός μελέτης τυχερών παιχνιδιών
Την ερευνητική δραστηριότητα του νεοσύστατου Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Τυχερών Παιχνιδιών (Research Center on Gambling) του Πανεπιστημίου του Hohenheim, στη Στουτγάρδη χρηματοδοτεί η διοίκηση της εταιρίας Intralot.

Το Κέντρο έχει σαν στόχο την πολυεπίπεδη επιστημονική μελέτη των τυχερών παιχνιδιών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και των επιπτώσεών τους στη συμπεριφορά, τις συνήθειες και τη ζωή γενικά των παικτών.

Σημειώνεται, πως το Κέντρο ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2004 και είναι το μοναδικό που υπάρχει στη Γερμανία. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια Κέντρα σε διάφορες χώρες του κόσμου, το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Τυχερών Παιχνιδιών του Hohenheim δεν εστιάζει μόνο στην έρευνα από ψυχολογικής και νομικής άποψης, αλλά χρησιμοποιεί τη γνώση και την τεχνογνωσία ενός ευρύτατου φάσματος επιστημών και κλάδων που μπορούν να συνεπικουρήσουν στην ενδελεχή έρευνα και την εξαγωγή συμπερασμάτων, όπως Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Στατιστική και Οικονομετρία, Θεωρία των οικονομικών, Δημόσιο και Ιδιωτικό Δίκαιο, Συμπεριφορά καταναλωτή, ψυχολογία, Επικοινωνία και μάρκετινγκ.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είπε: ”Η Intralot διακρίνεται και στον κοινωνικό στίβο και αναπτύσσει την επιχειρηματική της δραστηριότητας παράλληλα με την προώθηση της έννοιας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας σαν προτεραιότητα την προάσπιση της ευνομούμενης λειτουργίας ενός κλάδου στον οποίο ελλοχεύουν και αρνητικοί παράγοντες, η Intralot χρηματοδοτεί το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Τυχερών Παιχνιδιών του Πανεπιστημίου του Hohenheim ελπίζοντας ότι τα ευρήματά του θα βοηθήσουν στην περαιτέρω, υγιή ανάπτυξη του κλάδου αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα”.

Ο Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου, Dr. Tilman Becker σε δήλωσή του σχετικά με τη χορηγία της Intralot, είπε: ”Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που προσφέρει η Intralot στο έργο μας. Το Κέντρο είναι ένας ανεξάρτητος φορέας και θεωρούμε ότι αποτελεί έναν ”κόμβο” που φροντίζει να διασυνδέεται η ερευνητική δραστηριότητα διάφορων επιστημών σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια. Τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιούμε ”διαφωτίζουν” το έργο όλων όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό ότι η κοινωνία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο και τα συμπεράσματα των ερευνών μας. Με τη χορηγία αυτή, η INTRALOT αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί έναν δραστήριο ”εταιρικό πολίτη” που υποστηρίζοντας έναν ανεξάρτητο ακαδημαϊκό φορέα, συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v