Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: "Ναι" σε άνοιγμα καταστημάτων 7 Κυριακές

Το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων 365 ημέρες τον χρόνο θα έχει ευεργετική επίδραση μόνο εφόσον διατηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα για πενθήμερη και 40ωρη εργασία εβδομαδιαίως, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του ομίλου Jumbo.

Jumbo: Ναι σε άνοιγμα καταστημάτων 7 Κυριακές

Θέση όσον αφορά το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως προβλέπει το σχετικό ν/σ του υπ. Ανάπτυξης παίρνει η διοίκηση της αλυσίδας Jumbo. Υποστηρίζοντας την εμπορική αποτελεσματικότητα του μέτρου, θεωρεί ότι θα έπρεπε να υπάρξει δυνατότητα ευελιξίας επιλογής των ημερομηνιών ανοίγματος ανά λιανεμπορικό κλάδο. Προσθέτει ότι η άνευ όρων λειτουργία τις Κυριακές έχει νόημα μόνο σε τουριστικές περιοχές, ενώ προσθέτει ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα ως προς το ωράριο.

Ειδικότερα, μετά από επικοινωνία του euro2day.gr o αντιπρόεδρος του ομίλου Jumbo, Β. Παπαευαγγέλου, δήλωσε σχετικά:

«Συμφωνούμε με τη λογική ανοίγματος των καταστημάτων 7 Κυριακές τον χρόνο (όπως προβλέπεται στο σχετικό ν/σ του υπ. Ανάπτυξης), υπό την προϋπόθεση ότι ανά λιανεμπορικό κλάδο θα υπάρξει η ευελιξία επιλογής των Κυριακών λειτουργίας. Για παράδειγμα, το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων θα ήταν άνευ ευεργετήματος για τον τελικό καταναλωτή σε περιόδους εκπτώσεων. Αντιθέτως, θα ήταν χρήσιμο και φιλικό να υπάρχει η δυνατότητα ανοίγματος κατά τη σχολική περίοδο ή τις Απόκριες.

Γενικώς, το άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλες τις Κυριακές του χρόνου θα είχε ευεργετική επίδραση στην ελληνική οικονομία, στις επιχειρήσεις και στον τελικό καταναλωτή μόνο σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Τέλος, η λειτουργία των καταστημάτων 365 ημέρες το χρόνο θα είχε ευεργετική επίδραση στην οικονομία και στους καταναλωτές μόνον εφόσον διατηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα για πενθήμερη και 40ωρη εργασία εβδομαδιαίως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v