ΖΑΜΠΑ: Άνοιξε ο δρόμος για διάλογο με μειοψηφία

Oι μέτοχοι μειοψηφίας που ελέγχουν άνω του 5% των τίτλων της εταιρείας δεν ψήφισαν τις λογιστικές καταστάσεις, ούτε απάλλαξαν τη διοίκηση για τα πεπραγμένα της χρήσης 2012.

ΖΑΜΠΑ: Άνοιξε ο δρόμος για διάλογο με μειοψηφία
H κίνηση της διοίκησης της ΖΑΜΠΑ να αλλάξει την απόφασή της για τα θέματα του μερίσματος και της επιστροφής κεφαλαίου φαίνεται να μαλάκωσε κάπως τη στάση των μετόχων μειοψηφίας και να αποτελεί την αρχή ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.

Αυτό τουλάχιστον ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά τη χθεσινή επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση της πρώην εισηγμένης (διεγράφη λόγω όγκου δραστηριότητας χαμηλότερου των 2 εκατομμυρίων ευρώ), όταν η διοίκηση μετέβαλε την αρχική της πρόταση για διανομή μερίσματος 0,27 ευρώ σε μηδενικό μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου 0,27 ευρώ.

Πάντως, οι μέτοχοι μειοψηφίας που ελέγχουν άνω του 5% των τίτλων της εταιρείας δεν ψήφισαν τις λογιστικές καταστάσεις, ούτε απάλλαξαν τη διοίκηση για τα πεπραγμένα της χρήσης 2012.

Η βασική διαφορά των δύο πλευρών έγκειται στη στρατηγική που ακολουθεί η πρώην εισηγμένη.

Οι βασικοί μέτοχοι θεωρούν απαραίτητα τα μετρητά των 12 εκατ. ευρώ στο ταμείο της εταιρείας προκειμένου αυτή να συνεχίσει να επιβιώνει (πολύ χαμηλή η δραστηριότητα της αντιπροσώπευσης των κλιματιστικών Sharp), ενώ η μειοψηφία (δεν αμφισβητεί την εντιμότητα των βασικών μετόχων) θεωρεί πως με βάση το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρώπης η ύπαρξη τόσο μεγάλου καταθετικού ποσού αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Συνέχεια στο όλο θέμα θα δοθεί μάλλον γύρω στον Σεπτέμβριο, όταν αναμένεται η πρόσκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για άλλο ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v