Ζαρκαλής: Απώλειες 15% στην αγορά κινητής το 2013

Απώλειες της τάξης του 15% έναντι του 2012 θα εμφανίσει η αγορά κινητής τηλεφωνίας το 2013, αλλά σταθεροποίηση από το 2014 "βλέπει" ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος. Ζαρκαλής. Ζημίες και το 2013 αναμένει η Wind.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ζαρκαλής: Απώλειες 15% στην αγορά κινητής το 2013
Την εκτίμηση ότι το 2013 η αγορά της κινητής τηλεφωνίας θα καταγράψει απώλειες της τάξης του 15% σε σχέση με πέρυσι διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wind κ. Νάσος Ζαρκαλής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πρώτο τρίμηνο του έτους η αγορά κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό πτώσης από την εκκίνηση της κρίσης το 2008.

Συνολικά ο τζίρος της κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται 51% χαμηλότερα σε σχέση με το 2008.

Ο κ. Ζαρκαλής εκτίμησε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αφού, όπως ανέφερε, το 2014 αναμένεται ότι η αγορά θα έχει σταθερούς τζίρους ή στη χειρότερη περίπτωση πολύ μικρή πτώση, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα συμβεί κάποιο «ατύχημα».

Ειδικότερα για τη Wind ανέφερε ότι και το 2013 η εταιρία αναμένει ότι λογιστικά θα έχει ζημίες, ενώ και το EBIDTA θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με αυτό του 2012.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνεργασία με τη Vodafone, σημείωσε ότι οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν από τις δύο εταιρίες δεν θα είναι λιγότερες, επισημαίνοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να πει κανείς πότε θα ξεκινήσει να υλοποιείται η συμφωνία, αφού ακόμη δεν έχει δοθεί η έγκριση του Ρυθμιστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v