Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Popular Bank: Το νέο όνομα του σχήματος MFG

”Marfin Popular Bank” θα είναι το νέο όνομα του σχήματος της MFG, όπως ανέφερε η διοίκηση του Ομίλου κατά τη διάρκεια του conference call. Δείτε τα σχέδια της διοίκησης για τις μετοχές της Marfin και της Εγνατίας αλλά και τα προσδοκώμενα οφέλη από τις συνέργιες.

Marfin Popular Bank: Το νέο όνομα του σχήματος MFG
Marfin Popular Bank” θα είναι το νέο όνομα του σχήματος της MFG, ανέφερε η διοίκηση του Ομίλου κατά τη διάρκεια του conference call.

Όπως έγινε εξάλλου γνωστό η μετοχική δομή του νέου ομίλου σε περίπτωση που οι δημόσιες προσφορές είναι πλήρως επιτυχημένες θα είναι η ακόλουθη: Ποσοστό 14,5% το Dubai, 3-5% ο κ. Α. Βγενόπουλος, 3-5% η οικογένεια Λανίτη, 3-5% ο κ. Β. Θεοχαράκης, 7% το Tosca Fund, 35% οι θεσμικοί επενδυτές και στο free float το υπόλοιπο.

Στη διάρκεια του conference call επισημάνθηκε ότι στο σχεδιασμό του νέου Ομίλου είναι η διαγραφή από το ταμπλό της Εγνατίας Τράπεζας αλλά και της Marfin Financial Group.

Σε περίπτωση που τελικά η MFG δεν διαγραφεί από το ταμπλό της Σοφοκλέους, ενδεχομένως μπορεί να αποτελέσει το όχημα του ομίλου σε μη τραπεζικές εργασίες.

Η ταυτόχρονη διαπραγμάτευση της Marfin Popular Bank σε Αθήνα και Λευκωσία θα γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ για τη διαπραγμάτευση στο Dubai ίσως απαιτηθεί μια χρονική περίοδος της τάξεως των 4-6 μηνών.

Οι πιθανότητες για νέες εξαγορές στην Ελλάδα δεν είναι υψηλές, αφού πλέον ο όμιλος θα διαθέτει το δίκτυο που απαιτείται για να ενισχύσει την οργανική του ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο δυναμικής επέκτασης του νέου ομίλου στις αραβικές χώρες και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Αναφορικά με τις μετοχές που κατέχει η Marfin Financial Group στη Λαϊκή και την Εγνατία Τράπεζα, σκοπός είναι η διάθεσή τους μέσω private placement σε θεσμικούς επενδυτές. Αν οι συνθήκες αγοράς δεν ευνοούν μια τέτοια κίνηση, τότε μπορεί να εξεταστεί και το ενδεχόμενο της ακύρωσης τους.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στον τομέα των συνεργιών που θα δημιουργηθούν υπό τη νέα δομή του ομίλου, τόσο λόγω μείωσης του κόστους αλλά και της συμπληρωματικότητας που παρουσιάζουν οι βασικές εργασίες μεταξύ των τριών ομίλων.

Για το επόμενο έτος, οι συνολικές συνέργιες εκτιμώνται σε 80 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2008 σε 122 εκατ. ευρώ. Την παρούσα χρονική στιγμή, η φορολογική ωφέλεια του νέου ομίλου δεν μπορεί να υπολογισθεί με ακρίβεια, ωστόσο στις εκτιμήσεις τους έχουν υπολογιστεί φορολογικά οφέλη από τους μειωμένες συντελεστές στην Κύπρο της τάξεως των 5-6 εκατ. ευρώ.

Για την προοπτική η Dubai Investment Fund να ενισχύσει τη θέση της στον νέο όμιλο, ο κ. Βγενόπουλος απάντησε ότι το μέγιστο ποσοστό που μπορεί να ανέλθει είναι το 20%, καθώς αν το υπερβεί θα πρέπει να προσχωρήσει σε δημόσια πρόταση βάσει της Κυπριακής νομοθεσίας.

Τέλος όπως τονίστηκε στο conference call, το κέρδος της Marfin από την πώληση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώθηκε στα 11 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v