Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Danone: Επενδύσεις €18 εκ. στην 3ετία

Η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα πορεύεται και τη φετινή χρονιά με ανταγωνιστικές τιμές και τα νέα προϊόντα. Αύξησε τα καθαρά αποτελέσματά της κατά 87,75% παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 15,5%.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Danone: Επενδύσεις €18 εκ. στην 3ετία

Με «όπλο» τις ανταγωνιστικές τιμές και τα νέα προϊόντα πορεύεται και τη φετινή χρονιά η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα η οποία την τριετία 2010-2012 έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα επενδύσεις 18 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία διευρύνει τη γκάμα της σειράς «Γαλακτοπωλείο» που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2012, προσθέτοντας δύο νέες γεύσεις και συσκευασία του ενός κιλού σε ανταγωνιστικές τιμές.

Όπως επισημαίνει και ο κ. Χάρης Φεύγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα «η Danone εξακολουθεί και επενδύει στην τοπική οικονομία, αντιστεκόμενη σθεναρά στις πιέσεις του επιχειρηματικού στίβου. Συμμεριζόμενοι πλήρως τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των ελληνικών νοικοκυριών, επιχειρούμε με νέα λανσαρίσματα και προσφορές σε υπάρχοντες και νέους κωδικούς μας».

Συγκεκριμένα στη σειρά «Γαλακτοπωλείο» προστέθηκαν δύο νέες γεύσεις σε τιμές, που ξεκινούν από 1,75 ευρώ στην τριπλή συσκευασία.

Όσον αφορά το σύνολο της κατηγορίας των γιαουρτιών και επιδορπίων, η Danone διατηρεί, σύμφωνα με τον κ. Φεύγα, σταθερά την πρώτη θέση στα "Λειτουργικά Γαλακτοκομικά" με μερίδιο πάνω από 60%, ενώ στην κατηγορία των παιδικών επιδορπίων έχει αυξήσει το μερίδιο της κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας έτσι στο 10%.

Καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη των παιδικών επιδορπίων αποτέλεσε το λανσάρισμα του Danone Disney τον περασμένο Φεβρουάριο 2013, σε τιμή χαμηλότερη του 1 ευρώ ανά τεμάχιο.

Σε ότι αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα κατάφερε πέρυσι να αυξήσει τα καθαρά αποτελέσματά της κατά 87,75% παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 15,5%.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 21,154 εκατ. ευρώ, από 25,057 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα ξεπέρασαν τα 1,3 εκατ. ευρώ έναντι 697 χιλ. ευρώ το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v