Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Προς αναβάθμιση η αξιολόγηση για MFG

”Υπό αναθεώρηση” με προσδοκίες θετικής αναβάθμισης (Creditwatch with positive implications) θέτει τη Marfin Financial Group και τη Marfin Bank ο διεθνής οίκος Standard & Poor’s, μετά την ανακοίνωση για συγχώνευση με τη Λαϊκή Τράπεζα.

S&P: Προς αναβάθμιση η αξιολόγηση για MFG
”Υπό αναθεώρηση” με προσδοκίες θετικής αναβάθμισης (Creditwatch with positive implications) θέτει την Marfin Financial Group και τη Marfin Bank ο διεθνής οίκος Standard & Poor’s, μετά την ανακοίνωση για συγχώνευση με τη Λαϊκή Τράπεζα.

Ο οίκος, ο οποίος θέτει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Marfin Financial Group και της Marfin Bank σε ”ΒΒΒ-/Α-3”, επισημαίνει ότι αυτή η αξιολόγηση ενδέχεται να αναβαθμιστεί, επωφελούμενη από τη συμμετοχή της Marfin σε έναν μεγαλύτερο, πιο διεσπαρμένο τραπεζικό όμιλο.

Η ανακοινωθείσα προσφορά, επισημαίνει η S&P, ισχυροποιεί τον δεδηλωμένο στόχο της Marfin για επέκταση των τραπεζικών της δραστηριοτήτων εντός και εκτός Ελλάδας.

Ωστόσο, ο οίκος επισημαίνει ότι θα αξιολογήσει τα ρίσκα που ενέχει η ενοποίηση της Λαϊκής με τη Marfin, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Marfin ήδη βρίσκεται σε φάση ενοποίησης με δύο ακόμη τραπεζικά δίκτυα.

Η τελική αξιολόγηση, τονίζει, θα εξαρτηθεί από το μερίδιο της Λαϊκής στη Marfin, τη στρατηγική και το σχέδιο συγχώνευσης, αλλά και από τις επιχειρηματικές και οικονομικές προσδοκίες του νέου τραπεζικού ομίλου.

Όπως επισημαίνει, το status ”υπό αναθεώρηση” θα αρθεί με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και επίσης όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει τα ανωτέρω σημεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v