Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Ενδιαφέρον από Oaktree και Eurobank

Τρέχει η διαδικασία για την τράπεζα. Το ενδιαφέρον τη Eurobank, το Oaktree Capital Management και ο ρόλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Proton: Ενδιαφέρον από Oaktree και Eurobank

Παράλληλα και σε απόλυτη συνάρτηση με τον διαγωνισμό πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τρέχει και ο διαγωνισμός πώλησης της Proton Bank, καθώς αύριο θα πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους.

Τη διαδικασία του data room παρακολούθησαν η Eurobank και το private equity Oaktree Capital Management, το οποίο συμμετέχει και στον διαγωνισμό για το Τ.Τ. Το fund υπέγραψε σύμφωνο εμπιστευτικότητας και είχε πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία της Proton, δεν είναι όμως σίγουρο αν θα φθάσει μέχρι τέρμα υποβάλλοντας προσφορά.

Αν το κάνει και η προσφορά του, όπως έχει προϊδεάσει, είναι ανταγωνιστική, τότε ενδέχεται να προκύψει μίνι έκπληξη, καθώς η αγορά θεωρεί δεδομένο ότι η Proton Bank οδεύει στη Eurobank στο πλαίσιο της ενίσχυσής της προκειμένου να επιχειρηθεί η μερική ιδιωτικοποίησή της ως το τέλος του έτους.

Ασαφές είναι επίσης αν η Eurobank θα ενδιαφερθεί να αποκτήσει την Proton στην περίπτωση όπου δεν κριθεί προτιμητέα η προσφορά της στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην αγορά υπάρχει η εκτίμηση ότι οι δύο προς πώληση τράπεζες ή θα πάνε πακέτο στη Eurobank ή όχι. Και ο συντονισμός των δύο διαγωνισμών πώλησης, παρά το γεγονός ότι του Τ.Τ. ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με αυτόν της Proton, εγκαθίδρυσε αυτήν την αντίληψη.

Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε η τύχη της Proton περνάει από το Τ.Τ. και από το ποιος θα πλειοδοτήσει, εφόσον βέβαια υπάρξει πλειοδότης και δεν αποδειχθεί άκαρπος ο διαγωνισμός.

Σημειώνεται ότι πρόσβαση στη διαδικασία του data room απέκτησαν και άλλα δύο funds, κίνηση που όμως ενδέχεται να προσβλέπει περισσότερο στον έλεγχο στοιχείων και κυρίως δανείων που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο distressed deals και λιγότερο πρόθεση απόκτησης της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v