Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Λήξη συνεργασίας με Johnson & Johnson

Αυτόνομη ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ θα επιδιώξει από την 1η/1/2014, οπότε και λήγει η συνεργασία της με την Johnson & Johnson, η εταιρία Κορρές, που εκτιμά ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αύξησης των πωλήσεών της.

Κορρές: Λήξη συνεργασίας με Johnson & Johnson

Σημαντικά περιθώρια αυτόνομης ανάπτυξης στην αγορά των ΗΠΑ εκτιμά ότι διαθέτει η διοίκηση του ομίλου Κορρές μετά τη λήξη της συνεργασίας με την Johnson & Johnson.

Ο όμιλος ανακοίνωσε σήμερα ότι η συνεργασία με τον αμερικανικό πολυεθνικό κολοσσό λήγει από την 1η/1-2014 -τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο διανομής-, χωρίς υποχρέωση αμοιβής ή οποιονδήποτε άλλων εξόδων να βαραίνουν τον ελληνικό όμιλο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου Κορρέ, η φίρμα «τρέχει» με +20% το 2013 στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ αυτήν τη στιγμή αποτελεί αυξημένο μέγεθος κατά 50% σε σχέση με το έτος εκκίνησης της συνεργασίας με την Johnson & Johnson.

Αυτή τη στιγμή η φίρμα είναι τοποθετημένη στο δίκτυο Sephora και στο τηλεοπτικό δίκτυο τηλεπωλήσεων HFN, τα μηνύματα από τα οποία επιτρέπουν εκτιμήσεις για σοβαρή ανάπτυξη των πωλήσεων προσεχώς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου κ. Γιώργο Κορρέ, η Κορρές θα δραστηριοποιηθεί αυτόνομα στις ΗΠΑ, οριστικοποιώντας την εταιρική μορφή της συγκεκριμένης δραστηριότητας στο τρίτο τρίμηνο του 2013.

Από την πλευρά του ο κ. Βιδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, τόνισε ότι η ανάληψη της διανομής και προώθησης της μάρκας στην Αμερική θα έχει οφέλη και στην κερδοφορία, δεδομένου ότι έως τώρα από τις πωλήσεις των προϊόντων η εταιρία εισέπραττε μόνο royalties.

Πέραν της συγκεκριμένης αγοράς, η εταιρία επικεντρώνεται επίσης στις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Σκανδιναβίας, ενώ και στη εσωτερική αγορά διατηρεί το δεύτερο τρίμηνο του 2013 θετικό μονοψήφιο ποσοστό διεύρυνσης των πωλήσεών της στο κανάλι του φαρμακείου.

Η ανακοίνωση της Κορρές

Η Κορρές ανακοίνωσε τη λήξη συνεργασίας διανομής των προϊόντων της με την Johnson & Johnson για την αγορά της Βορείου Αμερικής. Η συνεργασία θα ολοκληρωθεί με το κλείσιμο του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία, διατηρώντας το ολοένα αναπτυσσόμενο δίκτυό της και αυξάνοντας παράλληλα τις πωλήσεις της σε ετήσια βάση από το 2008, στοχεύει σε βελτίωση της απόδοσης της επένδυσης για την αγορά της Αμερικής.

Η κίνηση της Κορρές ακολουθεί την εγχώρια και διεθνή ανάπτυξη της εταιρίας - το 2012 έκλεισε με αύξηση μεριδίου στην Ελλάδα παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ενώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις υπόλοιπες αγορές προτεραιότητας (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και Σκανδιναβία) σημειώθηκε αύξηση 18% στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η Κορρές θα συνεχίσει να εστιάζει συνολικά στην αγορά της Αμερικής, διατηρώντας όπως και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με την Johnson & Johnson την ευθύνη έρευνας και ανάπτυξης, παρουσιάζοντας παράλληλα καινοτόμα φυσικά προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v